Fegyveresek támadtak Jenson Buttonra

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.11.07. 07:36
null
Jenson Button autóval távozott az interlagosi pályáról, azt követően támadták meg <br />(fotó: Action Images – archív)
Fegyveresek ki akart&aacute;k rabolni a Formula&ndash;1 c&iacute;mv&eacute;dőj&eacute;t, a brit Jenson Buttont (McLaren) az aut&oacute;s gyorsas&aacute;gi vil&aacute;gbajnoks&aacute;g braz&iacute;liai &aacute;llom&aacute;s&aacute;n, a szombati időm&eacute;rő edz&eacute;s ut&aacute;n.

 

Button autója már elhajtott az edzés helyszínéről, amikor fegyveresek fel akarták tartóztatni. Sofőrjének azonban volt lélekjelenléte, és a forgalomban sikerült megszöknie a bűnözők elől. Az autóban ült még Button apja, fizioterapeutája, Mike Collier, és menedzsere, Richard Goddard. Mindannyian sértetlenül érkeztek meg szállodájukba – közölte a McLaren csapat.

Buttonnak és csapattársának, Lewis Hamiltonnak páncélozott gépkocsit adtak a brazíliai tartózkodás idejére, és a vezetési technikákból kiválóan képzett, fegyveres rendőr-sofőrt – tette hozzá a McLaren közleményében.

Button az eset után nyilatkozott a Mail on Sunday című vasárnapi brit lapnak. Elmondta, hogy egy szegénynegyed peremén araszoltak a szálloda felé egy többsávos autóúton. Éppen állni kényszerültek, amikor oldalról géppisztolyos fegyveresek kezdtek el gyalogosan közeledni feléjük. Amikor ezt észrevették, a sofőr gázt adott, és több másik autót összetörve sikerült megszökniük a támadók elől.

A brazil hatóságok közölték, hogy még jobban megerősítik Button védelmét.

A vasárnapi Brazil Nagydíjat  magyar idő szerint 17 órától rendezik meg Interlagosban, a címvédésre már csak minimális, matematikai eséllyel pályázó Button a 11. helyről indul a futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik