F1: Wolff szerint még a honfitársai sem ismerik el kellően Hamiltont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.26. 12:47
null
Wolff szerint Hamilton lehet minden idők legjobb autóversenyzője (Fotó: AFP)
Minden idők talán legjobb versenyzőjeként jellemezte Toto Wolff Lewis Hamiltont. Azt viszont sajnálja, hogy sokan ezt nem ismerik el, pedig az osztrák szakember szerint Hamilton a sikereivel történelmet ír, és az embereknek – különösen a briteknek – örülniük kellene, hogy mindez a szemük láttára történik.

 

Lewis Hamilton a modern Formula–1 egyik legsikeresebb versenyzője a maga öt világbajnoki címével. A brit pilóta jelenleg is vezeti a vb-összetettet, és a Mercedes idei teljesítménye alapján a hatodik vb-trófeája felé tart. Ennek ellenére igen megosztó személyről van szó, akit főnöke szerint még hazájában sem úgy kezelnek, ahogyan azt megérdemelné.

„Az Egyesült Királyságban Lewist nem ismerik el annyira, mint amennyire kellene – véli Toto Wolff. Egy nap, amikor számtalan rekordot megdöntve véget ér a karrierje, az emberek azt fogják mondani, hogy ő volt a világ legjobb versenyzője, mi pedig a szemtanúi lehettünk az útjának.”

„Valamilyen okból elindult róla egyfajta elképzelés. Talán a jobb címekért, a több újságeladásért vagy a több kattintásért. Nem hiszem, hogy az emberek felismerik annak a lehetőségét, hogy részesei lehetnek a talán valaha volt legjobb versenyző kivételes útjának” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik