F1: Wolff a pilótákkal együtt találná ki, hogyan tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 14:05
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, a két pilótával közösen próbálják meg kitalálni, hogyan lehetne elkerülni az újabb ütközést a szezon hátralévő részében. Lewis Hamilton azonban nem bízik már Nico Rosbergben.

„Rosszul tennénk, ha a verseny hevét még érezve, azonnal eldöntenénk, hogyan tovább – mondta Wolff még Spában. – Nagyon mérges vagyok. Nem azért, mert két autó összeütközött, hanem azért, mert volt egy egyezségünk, és ennek ellenére történt a baleset. Úgy érzem, cserbenhagytak. Mindegy, hogy Nico vagy Lewis tesz ilyet, engem és a csapatot is cserbenhagyta. Ez a fő oka annak, hogy részletesen elemezni fogjuk, mit tehetnénk."

Wolff eredetileg súlyos büntetést helyezett kilátásba Rosberg számára, de visszakozott.

„Megvannak az eszközeink arra, hogy végleg megfékezzük az ilyen megnyilvánulásokat, de ez nem a mi módszerünk.Sokkal célravezetőbb, ha leültetjük őket, és bevonjuk a beszélgetésbe, milyen ötletük van arra, hogy elkerüljük a hasonló baleseteket. Lehet, hogy csapatutasításokat vezetünk be, még semmi sem dőlt el. Csalódott lennék, ha erre lenne szükség, de ha csak így tudjuk megfékezni, hogy kritikussá váljon a helyzet, megtesszük. Erre később térjünk vissza" – mondta Wolff.

Hamilton lassan elveszíti a bizalmát Rosberg felé.

„Ha valaki ellen versenyzel, tökéletesen meg kell bíznod benne, ez mindennek az alapja, hiszen ez nem gyerekjáték. Ám nem tudom, hogy Nicóban megbízhatom-e, és azt sem, hogyan készüljek az Olasz Nagydíjra" – mondta Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik