Wéber 18 éve beszél a Formula–1-ről (Fotó: Török Attila)

 

Szujó Zoltán távozása óta foglalkoztatja a hazai F1-es rajongókat, hogy ki veszi át a helyét a közvetítések során, s kedden az M4 Sport hivatalos honlapján bejelentette: az eddigi szakkommentátor, Wéber Gábor lesz a vezető kommentátor a jövőben.

Hét éve a WTCC-ben Wéber (balra) és Michelisz csapattársakként

A csatorna azt is bejelentette, hogy a továbbiakban az eddig megszokottak helyett új koncepcióval közvetítenek: Wéber lesz az állandóság képviselője, s mellette a szabadedzéseken az M4-es utazó riporterek, Bobák Róbert, Szeleczky Ádám és Újvári Máté ülnek majd be Wéber mellé a stúdióba. A legtöbb időmérőt és futamot a túraautó-világkupában érdekelt Michelisz Norbert és a kétszeres kamionos Európa-bajnok, Kiss Norbert közvetíti majd Wéberrel.

„Az elmúlt tizennyolc év alatt számos párosításban dolgozhattam, és tudom, hogy vezető kommentátornak lenni nem egyszerű műfaj, amihez köszönöm a bizalmat. Az autósportért gyerekkora óta rajongó egykori autóversenyzőként továbbra is az a célom, hogy mindenki számára a lehető legközérthetőbbé tegyem a versenyhétvégék történéseit, kihasználva ehhez az újfajta koncepcióban rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta az új koncepcióról Wéber Gábor a tv-csatorna hivatalos honlapján.