F1: vizsgálaton kell átesnie Magnussennek, hogy folytathassa a hétvégét

Vágólapra másolva!
2017.10.28. 09:43
Gyomorbántalmakra panaszkodott Kevin Magnussen, a Haas-Ferrari pilótája a pénteki második szabadedzés után, ezért a tervezettnél hamarabb hagyta el a pályát. A harmadik szabadedzés előtt viszont részt kell vennie az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) orvosi vizsgálatán, hogy visszaülhessen autójába a szombati és vasárnapi programokra.

A pénteki edzéseket követően a versenyzőknek van még egy fontos programjuk: ez pedig a szokásos versenyzői eligazítás, amelyen Charlie Whiting versenyigazgatóval megbeszélhetik a nap során felvetődő kérdéseiket. Ezen az eseményen való részvétel minden pilóta számára kötelező, ám Kevin Magnussen rosszullétére hivatkozva a Haas kérvényt nyújtott be az FIA-nak, hogy a dán kihagyhassa a megbeszélést.versenyzői eligazítás, amelyen Charlie Whiting versenyigazgatóval megbeszélhetik a nap során felvetődő kérdéseiket. Ezen az eseményen való részvétel minden pilóta számára kötelező, ám Kevin Magnussen rosszullétére hivatkozva a Haas kérvényt nyújtott be az FIA-nak, hogy a dán kihagyhassa a megbeszélést.

Az FIA elfogadta az amerikai istálló kérését, így Magnussen visszamehetett a hotelbe pihenni. A szombati harmadik szabadedzés előtt azonban meg kell jelennie lesz az FIA orvosainál, akik majd megvizsgálják őt, és eldöntik, részt vehet-e a hétvége hátralévő részében.

Persze rögtön felvetődött a kérdés, hogy mi lesz, ha Magnussen nem kapja meg az engedélyt. Ebben az esetben a Haas tartalékversenyzője, Antonio Giovinazzi veszi át a dán helyét, aki mellesleg már vezetett ezen a hétvégén – az első edzésen ugyanis Magnussen csapattársának, Romain Grosjeannak az autójával gyakorolhatott. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke viszont nemrégiben azt nyilatkozta, hogy dán pilótájuk egyre jobban van, így nem valószínű, hogy ki kell hagynia a mexikói hétvége hátralévő részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik