F1: vitorlázás és Rubik-kocka a Red Bull programjában

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 11:54
null
Jára Márk zenész (balra) az alapokra tanította Max Verstappent (Fotók: Red Bull Content Pool)
A Red Bull versenyzői már szerdán megérkeztek Magyarországra, és nem is tétlenkedtek, azonnal belevetették magukat a sűrűjébe: délelőtt Rubik-kocka-tanfolyam, délután pedig balatoni vitorlázás volt a program.  

Azt mindig is tudtuk, hogy a Red Bull egyetlen versenyhelyszínen sem hagyja unatkozni pilótáit, és ez az idei Magyar Nagydíjon fokozottan érvényes. Alighogy megérkeztek, máris elkezdődött a programsorozat, Max Verstappennek konkrétan egy rögtönzött Rubik-kocka-tanfolyammal. A húszéves versenyző festői panorámával a háttérben, egy belvárosi szálloda tetején próbálta ellesni a magyar játék csínját-bínját, amiben Járai Márk volt a segítségére. A zenész több hazai és külföldi versenyen is részt vett már, és próbálta megmutatni a hollandnak az alapokat:

Tudtam, hogy Max nagyon fiatal és tehetséges pilóta, hiszen húszévesen már négy futamgyőzelme van. A Rubik-kocka nem volt neki idegen, de az alapvető algoritmusokat, figurákat nem ismerte. Bár nem kockázott olyan sokat, tetszett neki, és látszott, hogy fogékony rá. A kezdetektől követem a pályafutását, könnyen lehet, egy jövőbeli legendával játszhattam együtt.”

Ezután nem sokkal Daniel Ricciardo is megérkezett Magyarországra, és a pilótaduó rögtön a Balaton felé vette az irányt, hogy betekintést nyerjen a vitorlázás rejtelmeibe. A tó mellett a Red Bull Sailing Team két kiválósága, Roman Hagara és Hans-Peter Steinacher várta őket, akik különleges katamaránjukon vitték el egy körre a versenyzőket. A fotók tanúsága szerint a pilóták igen élvezték a vizes kalandot, csütörtökön a Hungaroringen pedig már be is számolnak élményeikről.

Daniel Ricciardo (középen) élvezte a vizes kalandot a Balatonon
Daniel Ricciardo (középen) élvezte a vizes kalandot a Balatonon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik