F1: Vettel több hibát követett el idén, mint a Ferrari – Massa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 10:26
null
Massa Vettelt okolja az újabb elszalasztott lehetőségért (Fotó: AFP)
Hiába lépett nagyot előre a Ferrari a Formula–1 2018-as szezonjára, a versenyzői és stratégiai hibák következtében Sebastian Vettel már Mexikóban elvesztette az egyéni címért vívott harcot, míg a csapat a soron következő Brazil Nagydíjon azért fog küzdeni, hogy elhalassza a Mercedes újabb címvédését a konstruktőri bajnokságban. A maranellóiak korábbi pilótája, Felipe Massa pedig úgy véli, inkább a német versenyző okolható a kialakult helyzetért.

 

Sebastian Vettel a nyári szünet után 40 pontot vesztett riválisához, Lewis Hamiltonhoz képest, a brit így már az idei szezon 19. állomásán, Mexikóban behozhatatlan előnyre tett szert. Ám nem a Belga Nagydíj hozta el a fordulópontot, hanem még a július végi Német GP, melyen a ferraris vezető pozícióban hibázott és esett ki, miközben helyette éppen az ellenfele aratott nagy győzelmet.

46. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 9., PÉNTEK
14.00–15.30: 1. szabadedzés
18.00–19.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 10., SZOMBAT
15.00–16.00: 3. szabadedzés
18.00: időmérő edzés
NOVEMBER 11., VASÁRNAP
18.10: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAM
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

„Vettel és a Ferrari jó lehetőséget szalasztott el idén, és úgy gondolom, Vettel sokkal inkább tekinthető ludasnak a kialakult helyzetért" – mondta az olasz istálló korábbi pilótája, Felipe Massa a Bem Amigos adásában.

„Németország különösen fájdalmas volt, hiszen Vettel ahelyett, hogy győzött volna, 25 pontot dobott el magától. Viszont a kvalifikációs és stratégiai hibák mellett sem mehetek el szó nélkül, mint ahogyan a Valtteri Bottasszal történt felesleges ütközés mellett sem Franciaországban" – magyarázta a brazil.

„Vettel több hibát követett el idén, mint a Ferrari – jelentette ki, majd a rivális teljesítményére is kitért. – Hamilton már most a legtöbb pole pozícióval rendelkező versenyző az F1-ben, és egyre közelebb van ahhoz, hogy az ő neve mellett álljon a legtöbb győzelem is" – mutatott rá, és a jövő évi esélyekről is szót ejtett.

„33 éves, és úgy tűnik, ő a 2019-es idény favoritja is. Minden esélye megvan ahhoz, hogy az összes rekordot megdöntse" – tette hozzá Massa, míg Vettel 2018-as szezonjáról a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali is beszélt, aki bár egyetértett abban, hogy a német túl sokat hibázott, mégis támogatja a pilóta a vezetési stílusát.

„Seb nagyon erős versenyző, és mindent megtesz a világbajnoki címért. A Ferrari pilótájaként pedig szükséged van ilyesfajta agresszivitásra" – árulta el az Auto Bildnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik