F1: Vettel még csak ajánlatot sem kapott a Ferraritól

Vágólapra másolva!
2020.07.02. 18:18
null
Vettel a sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az Osztrák Nagydíj sajtótájékoztatóján felfedte, hogy a sajtóértesülésekkel ellentétben sosem kapott ajánlatot a Ferraritól.

 

Mint ismert, a Ferrari nem hosszabbította meg Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését, s a helyére Carlos Sainz Jr.-t igazolta le. Bár a sajtóértesülések arról szóltak, hogy a maranellóiak még a törölt Ausztrál Nagydíjat követően tettek egy kevesebbet fizetést ígérő és egy évre szóló hosszabbítási lehetőséget a németnek, a pilóta az Osztrák GP sajtótájékoztatóján elárulta, valójában sosem kapott ajánlatot.

33. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 5., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 12., 15.10Stájer Nagydíj
Július 19., 15.10Magyar Nagydíj
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj

„A csapat és én éreztük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék, hogy tovább folytassuk a közös munkát a mostani idény után” – mondta az elválásról szóló Ferrari-közlemény szerint Vettel május közepén, amit a német pilóta most új megvilágításba helyezett.

„Nem volt problémás pont a szerződéssel kapcsolatban. Meglepetésként ért, amikor Mattia (Binotto) felhívott, és azt mondta, hogy a csapat nem szeretné velem folytatni. Sosem vitattuk meg, még csak ajánlatot sem kaptam, szóval nem is lehetett problémás pont– jelentette ki a német Spielbergben.

A sajtótájékoztató egyébként a járványügyi előírások és korlátozások maximális betartása mellett zajlott: Vettel maszkban ült a kamerák elé, és az újságírók előzetesen beküldött kérdéseire válaszolt, így került szóba a Ferraritól való távozása és persze az is, hogy mi lesz vele jövőre.

VETTEL A FERRARINÁL
A 32 éves német 101 versenyen szerepelt eddig a Ferrarinál, 14 alkalommal nyert, összesen 54-szer állhatott dobogóra; kétszer, 2017-ben és 2018-ban az összetett második helyén zárt, 2015-ben pedig a harmadik helyen végzett az év végi összesítésben.

„Biztos szeretnék lenni abban, hogy a helyes döntést hozom meg a jövőmről. Versengő típus vagyok. Már sok mindent elértem a sportágban, és motivált vagyok, hogy még többet érjek el. Ehhez szükségem van a megfelelő csomagra, és a megfelelő emberekre magam körül, most ezeket keresem. Ha megkapom a megfelelő lehetőséget, akkor elég egyértelmű lesz minden. Ha nem, akkor valami más után kell néznem. Ha összeállnak a dolgok, és úgy érzem, szeretném továbbra is folytatni, akkor úgy hiszem, még sok dolgot elérhetek– zárta gondolatait a Renault-val, a Mercedesszel és a jövőre Aston Martin néven induló gárdával is összeboronált Vettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik