F1: Vettel nem vette meg a 2004-es Ferrarit, mert „túl drága”

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 11:45
null
Vettel inkább nem vette meg a 2004-es Ferrarit (Fotó: AFP)
A vasárnapi Formula–1-es Toszkán Nagydíj egyik fő attrakciója volt, hogy a verseny előtt Mick Schumacher a Ferrari ezredik vb-futama alkalmából néhány kört megtett édesapja 2004-es autójával. A nagy eseményt testközelből figyelte Sebastian Vettel is, aki mindig hangsúlyozza, Michael Schumacher volt a példaképe, ráadásul kedveli a korábbi F1-es autókat is.

Mivel nemrég megvásárolta Nigel Mansell 1992-es világverő Williamsét, vasárnap azt is megkérdezték tőle, van-e a 2004-es Ferrarihoz hasonló autója, amelyre különös választ adott: „Nem, pedig nemrégiben éppen eladásra kínáltak egy ugyanilyet, de túl drága volt. Tényleg!”

Vettel válasza azért megmosolyogtató, mert már a Red Bullnál sem aprópénzt keresett 2009 és 2014 között, a Ferrarinál meg hatodik éve 40 millió dollár körüli összeget utalnak át neki évente. Ha figyelembe vesszük, hogy egy tavaly decemberi árverésen hatmillió dollárért kelt el Schumacher 2002-es Ferrarija, képzelhetjük, mennyire vágta volna földhöz Vettelt a két évvel későbbi modell megvásárlása…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik