F1: Vettel nekikezdett az átigazolási lobbinak a Ferrarinál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.04. 14:38
null
Sebastian Vettel nagyon nem szeretné, ha a Ferrari megválna Kimi Räikkönentől, aki minden szempontból tökéletes társ (Fotó: AFP)
Az egyre hangosodó átigazolási pletykákat hallva Sebastian Vettel felszólalt Kimi Räikkönen mellett. Hiába mondják, hogy Danirel Ricciardo vagy Charles Leclerc lehet a Ferrari új pilótája, ha a négyszeres világbajnok németen múlik, marad a finn.

Azok után, hogy Daniel Ricciardo megnyerte a Kínai Nagydíjat, majd Charles Leclerc hatodik lett Azerbajdzsánban, azon tanakodnak az F1 átigazolási pletykáira vevők, hogy az ausztrál vagy a monacói váltja jövőre Kimi Räikkönent Sebastian Vettel csapattársaként.

A Red Bull ausztrál versenyzőjét már a sanghaji futam előtt összeboronálták az olasz istállóval, a Kínában nyújtott teljesítmény olaj volt a tűzre. A Sauber újonca viszont a Ferrari támogatását élvezi, az akadémia büszkesége, Formula–2-es bajnok, akinek nehéz idénykezdete után a baki hatodik helyezés csak újabb bizonyíték arra, hogy meg tud birkózni a nagy feladatokkal, képes túljutni a legnehezebb akadályokon. Ez az, ami az F1-es élcsapatnak kell! S máris itt a kérdés: Ricciardo vagy Leclerc?

És itt jön Vettel, aki a pletykacunami visszafordíthatatlanná válása előtt szeretne valamit leszögezni, méghozzá nem először, és valószínűleg nem is utoljára. Ő és a csapat is tökéletesen elégedett azzal, amit Räikkönen csinál.

„Tökéletes párosítást alkotunk Kimivel, remekül kiegészítjük egymást. Soha semmiféle probléma nem volt köztünk. Azt hiszem, ez hatalmas bónusz a csapat számára. Nekünk is az a legjobb, ha élvezzük a munkánkat" – mondta Vettel az Autosport magazinnak.

A német pilóta számára ideális a helyzet. Valóban jó a viszonya Räikkönennel, a pályán kívül is megértik egymást. A versenyhétvégéken pedig amióta Vettel a 2015-ös idény előtt a Ferrarihoz szerződött, tíz futamot nyert meg, míg a finn egyet sem. Nyolcszor indult a pole-ből, míg Räikkönen csak egyszer. 35-ször állt dobogón, míg csapattársa 17-szer.

Vettel szerint a számok nem mondanak el mindent.

„Nézhetjük csak az eredményeket, de érdemesebb mélyebbre ásni – mondta a négyszeres világbajnok. – Az idén elképesztően szoros köztünk a verseny. Péntekenként mindig Kimi áll jobban. Nekem voltak gondjaim, de ő mindig felülkerekedett rajtuk, a csodás képességeivel tud alkalmazkodni az autóhoz, akármilyen gond is legyen."

„Az előző évek eredményei félrevezetőek. Nem annyira egyoldalú ez, mint ahogy az eredmények mutatják" – nyomatékosította Vettel, elismerve, hogy ha nem rontja el a csapat Räikkönen kerékcseréjét Bahreinben, a finn most ott lenne szorosan mögötte a vb-pontversenyben.

Az Autosport Räikkönent is megkérdezte arról, szorosabbnak érzi-e a csatáját csapattársával.

„Csak a verseny eredménye számít, a többi nem. Azok, akikkel együtt dolgozunk, tudják, mi történik. Az nem érdekel, ha kívülállók azt mondják, lassú vagyok, mert tudom, mit csinálunk – mondta a finn. – Örülök neki, hogy az idén gyors vagyok, ez a legfontosabb. Egyszer össze kell raknunk egy jó versenyt, és jönni fog az eredmény is."

A maga módján elszántnak tűnik a finn, és a Ferrarinál továbbra is az a legfontosabb, hogy a szezont remekül kezdő Vettel jól érezze magát. Ha a németen múlik, jövőre is Kimi Räikkönennek hívják a csapattársát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik