F1: Vettel most húz bele, övé lesz a vb-cím – Helmut Marko

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 17:18
Sebastian Vettel korábbi főnöke, Helmut Marko szerint a nyári szünet jól jött a Ferrari pilótájának, és a német olyan teljesítményre lesz képes a szezon hátralévő részében, amivel nehéz lesz utolérni őt.  

Vettel előnye jelenleg 14 pont a világbajnoki összetettben mercedeses riválisa, Lewis Hamilton előtt. Bár néhány tekintetben – például bizonyos felhasználható erőforrásegységek számában – a Ferrarinak van több oka az aggodalomra, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója és juniorprogramjának vezetője mégis úgy gondolja, hogy Vettel a folytatásban még jobb teljesítményt nyújthat, és megszerzi ötödik vb-címét.

„Seb arra használja a nyári szünetet, hogy utána még erősebben térhessen vissza, én legalábbis ilyennek ismerem őt – mondta a német korábbi főnöke. – Hiszek benne, mert tisztában vagyok azzal, mennyire erős mentálisan. A Ferrarié volt a leggyorsabb autó a szezon első felében, de néhány körülmény miatt nem tudták kihasználni az összes adódó lehetőséget."

Vettel az utóbbi években valóban képes volt rettentő erős futamokat produkálni a nyári szünetet követően. 2012-ben például a Magyar Nagydíj után az összetett harmadik helyén állt 42 pontos hátránnyal a pontversenyt vezető Fernando Alonsóval szemben, ám a szezonzárón mégis meg tudta szerezni a harmadik világbajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik