Nem kellett sok, hogy elinduljanak a pletykák Vettel távozásáról (Fotó: AFP)

 

Sebastian Vettel nem éppen a legszebb napjait éli mostanság, rendre kikap világbajnoki riválisától, Lewis Hamiltontól. Négy futammal a szezon vége előtt a hátránya már 67 pont az összetettben, így a hétvégi Amerikai Nagydíjon akár a matematikai esélyeit is elveszítheti a 2018-as vb-címre.

Ez kapcsolatára a Ferrarival is hatással van – legalábbis erről számolt be Luigi Perna. A La Gazzetta dello Sport újságírója továbbá azt állítja, hogy Vettel szerződésében van egy záradék, ami lehetővé teszi csapata számára, hogy már egy évvel a szerződés lejárta előtt, a 2019-es idényt követően elbocsássa a négyszeres világbajnokot.

Vettel állítólag Maranellóban sem érzi jól magát, és kezdi elveszíteni kollégái támogatását, ráadásul az olasz média is sokat kritizálja az elmúlt versenyhétvégéken nyújtott teljesítménye miatt. Ezért egyébként Hamilton nemrégiben védelmébe vette a németet, aki mellett a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is kiált, mondván: Vettel előbb-utóbb visszahozza a világbajnoki trófeát Maranellóba.