F1: Vettel fogadkozik a második spielbergi futam előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 12:01
null
Vettel úgy érzi, sokat tanult az első osztrák versenyből (Fotó: AFP)
A hétvégi Stájer Nagydíjon javítani szeretne Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája, aki a múlt héten ugyanezen a helyszínen, Spielbergben csupán a 10. helyen végzett a Formula–1 idénynyitóján.

 

„Itt az esély, hogy jobban teljesítsek, mint egy héttel ezelőtt. Egy csomó újabb adatunk van az autóról, amelyekkel dolgozhatunk. Emellett úgy gondolom, sok hasznos dolgot tanultunk az első futamon” – fogalmazott a német versenyző, aki a szezon végén távozik az olasz istállótól.

A Ferrarinak komoly hiányosságai vannak az aerodinamika és a motor teljesítményének területén is, így az előzetesen tervezettnél korábban beveti majd fejlesztéseit. A csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja élesben először az új aerodinamikai csomagját, de hétfőn közölte, már a Stájer Nagydíjon bevethetnek ebből bizonyos elemeket.

„Versenyben vagyunk az idővel, de mindent megteszünk, amit tudunk. A tény, hogy ismét ugyanazon a pályán szerepelünk, újabb okot ad arra, hogy már itt kipróbáljunk néhány fejlesztést” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik