F1: Vettel fellélegezhet, nem büntetik a váltója miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.03. 16:55
null
A Ferrari bízik benne, hogy Sebastian Vettel megússza váltócsere és rajtbüntetés nélkül a Japán Nagydíjat (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel megússza a rajtbüntetést a Japán Nagydíjon – legalábbis váltócserére a Ferrari szerint nem lesz szüksége Szuzukában.

A német pilóta negyedik lett vasárnap a Malajziai Nagydíjon, majd a levezető körben koccant Lance Stroll-lal, aminek következtében kitört a Ferrari bal hátsó kereke.

A nagy erőhatások miatt a Ferrari mérnökei attól féltek, hogy a kerék tengelyénél lévő váltó is megsérült, s így ki kell cserélni a Japán GP előtt.

A szabályok szerint egy váltóval hat egymás utáni versenyt kell teljesíteni, és Vettel ezzel a tengelykapcsolóval még csak az első futamát fejezte be.

A Ferrari különleges engedélyt kért az FIA-tól a büntetés nélküli váltócserére, de nem kapott. A csere a következő viadalra öt rajthelyes büntetést jelentett volna.

Ezt követően Maranellóban alaposan megvizsgálták az eszközt, és sérülésmentesnek találták, így Vettel az idény hátralévő öt versenyén is használhatja. A váltó a Japán Nagydíj szombati szabadedzése előtt kerül vissza az autóba (a korlátozás a pénteki edzésekre nem vonatkozik), és ha mégis gond lenne, az időmérő előtt, büntetés ellenében még ki lehet cserélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik