F1: Verstappent feltartás miatt vizsgálták, megtarthatja a helyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 18:14
null
<p>Nem alakult jól a Red Bull időmérője (Fotó: AFP) </p>
Az eső játszotta a főszerepet a Formula–1-es Magyar Nagydíj időmérőjén, amely nem alakult jól a Red Bull számára. Daniel Ricciardo már a második szakaszban búcsúzott, míg Max Verstappen csak a hetedik pozíciót szerezte meg, pedig a „vörös bikák” nagyon készültek a hungaroringi hétvégére. A kvalifikációt követően ráadásul kiderült, a holland pilóta feltartotta a Haas francia versenyzőjét, Romain Grosjeant, amiért vizsgálni is kezdték a sportfelügyelők. Ám a hollandot végül tisztázták, így megtarthatja a hetedik helyét.

 

A Red Bull péntekje ígéretesen indult, a szombati harmadik szabadedzésre azonban nem javult túlzottan, míg az időmérő előtt megérkező eső végleg elmosta az „vörös bikák" reményeit – pedig már régóta várták a hungaroringi hétvégét.

Daniel Ricciardo már a kvalifikáció második szakaszában búcsúzott, míg Max Verstappen csak a hetedik pozíciót szerezte meg, méghozzá 2.374 szekundumos lemaradásban. Az időmérő után pedig kiderült, a holland pilóta feltartotta a tizedik helyen végző Romain Grosjeant a 14-es kanyarban, méghozzá a Q3 végén.

A sportfelügyelők 16.45-re idézték be Verstappent, akit végül tisztáztak, így megtarthatja a hetedik rajthelyét.

A 33. Magyar Nagydíj versenye vasárnap 15 óra 10 perckor veszi kezdetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik