F1: Verstappen szeme előtt a világbajnoki cím lebeg

Vágólapra másolva!
2020.06.30. 17:37
null
A holland minden idők legfiatalabb világbajnokává válhat 2020-ban (Fotó: AFP)
A Red Bull holland versenyzője Max Verstappen sorozatban a harmadik győzelmét szerezheti meg az Osztrák Nagydíjon, azonban nem a triplázás, sokkal inkább a világbajnoki cím elhódítása izgatja.

 

A hét végén rajtol el a Formula–1-es világbajnokság 2020-as idénye, amelyben több rekord is megdőlhet. Az egyik történelmi tettet Max Verstappen hajthatja végre: a hollandnak idén még lehetősége nyílik arra, hogy a sorozat legfiatalabb világbajnokává váljon.

33. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 5., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 12., 15.10Stájer Nagydíj
Július 19., 15.10Magyar Nagydíj
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj

Verstappen egy évvel ezelőtt az egyéni tabella harmadik helyén zárt, s összesen három győzelem szerepelt a neve mellett, az egyik a csapata hazai nagydíján, Spielbergben. Verstappen ráadásul az azt megelőző évben is győzedelmeskedett a Red Bull Ringen, így egyértelműen őt tekintik a két osztrák verseny egyik legnagyobb esélyesének. Ezzel ő is tisztában van, de nem igazán foglalkoztatja a triplázás lehetősége, más cél lebeg ugyanis a szeme előtt.

„Jobban érdekel a világbajnoki cím. Nem nagyon izgat a triplázás lehetősége, a legfontosabb dolog, hogy versenyképes autóm legyen, és a lehető legjobb formámat nyújtsam. Sosem tekintettem magamra favoritként, hiszen ha megnézzük, nem is ez a legerősebb pályánk. Tavaly persze elég meleg volt, és nekünk nagyon jól működött a hűtésünk. Most a Mercedes nagyon erős lesz, és nem tudhatjuk, hogyan is áll a Ferrari, szóval kemény menet lesz újra megnyerni ezt a futamot. De állunk elébe" – jelentette ki, s arra is kitért, mit gondol csapata esélyeiről.

„Továbbra is a Mercedes számít etalonnak, hiszen már jó ideje uralja a sportágat, és még mindig nagyon erős, így nehéz lesz legyőzni. Ugyanakkor úgy érzem, hogy csapatként rengeteget tanultunk tavaly, és sikerült előrelépnünk. Lesz néhány nagyon jó versenyünk idén, szóval azon leszek, hogy csökkentsem a lemaradásunkat, és remélhetőleg megnehezítjük majd a Mercedes életét. Nagy kihívás lenne legyőzni, de mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön" – tette hozzá a holland.

A Red Bull aerodinamikai csomaggal és továbbfejlesztett Honda-erőforrással készül az idénykezdetre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik