F1: Verstappen ötlete a pályaelhagyások ellen, Alonso nem ért egyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.01. 18:50
null
A két versenyző véleménye nem egyezik a több műfűről és kavicságyról (Fotó: AFP)
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint egyszerű lenne elkerülni a vitatható eseteket a kanyarlevágásokkal kapcsolatban, ám Fernando Alonso nem szívesen alkalmazná a holland által javasolt módszert.

 

Nagy felháborodást eredményeztek az utóbbi hetekben a négy kerékkel történő pályaelhagyások, valamint az, hogy az adott versenyzőt büntették-e a versenybírók. Sokak szerint módosítani kellene a jelenlegi szabályokon vagy a pályák kialakításán a vitatható esetek elkerülése érdekében. Közéjük tartozik Max Verstappen is. A holland ráadásul azt is tudni véli, mi lenne a legjobb megoldás.

„Legyen több műfű vagy kavicságy a pálya szélén, így nem vághatjuk le a kanyarokat. Nem hiszem, hogy például Szuzukában lenne ilyen problémánk, vagy igen? Azt hiszem, a megoldás roppant egyszerű” – érvelt az Amerikai GP-n éppen egy ilyen esetért büntetett pilóta.

A múlt heti Mexikói Nagydíj versenyzői eligazításán szintén előkerült a téma, s Charlie Whiting versenyigazgató megjegyezte: nem olyan egyszerű több füvet vagy kavicságyat kialakítani a pályák mentén, mint azt egyes versenyzők hiszik. Fernando Alonso, a McLaren pilótája is inkább Whitinggal ért egyet, mintsem Verstappennel.

„Azt hiszem, hogy a betétfutamok, mint a Formula–2-es versenyek, összekoszolnák az egész pályát – vázolta fel aggályait a kétszeres világbajnok. – Hihetetlenül nehéz lenne, hogy tiszta legyen a pálya, amikor mi mehetünk rajta.”

„Emellett azt is figyelembe kell vennünk, hogy nem a Formula–1 az egyetlen sorozat, amely használja ezeket a pályákat. Vannak rajtuk például MotoGP-versenyek is, számukra tejesen mások a biztonsági követelmények. Azt hiszem, hogy hihetetlenül nehéz mindent összhangba hozni” – vélekedik Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik