F1: Verstappen lesz a Nagy Futam idei sztárvendége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 15:54
null
Max Verstappen május 1-jén Budapestet is megnézi közelebbről, de nem ilyen autóban (Fotó: AFP)
Az idén nem a július utolsó hétvégéjén tartandó F1-es futamon láthatjuk először hazánkban Max Verstappent, hanem az immár hagyományosan a Budapest szívében megtartandó Nagy Futamon. A Red Bull-istálló holland pilótája lesz ugyanis a május 1-jei rendezvény sztárvendége.

Max Verstappen pályafutása első kiemelkedő eredményét éppen a Magyar Nagydíjon érte el, 2015-ben még a Toro Rosso pilótájaként negyedikként ért célba, ezért is őrzi jó emlékezetében a futamunkat. A hazájában kialakult F1-es láznak köszönhetően miatta ki is kellett alakítani egy komplett holland tribünt a Hungaroringen a Magyar Nagydíjra!

„Max Verstappen korábban még nem járt a belvárosi felvonuláson, de a többiektől már szerzett információkat az eseményről, amelyet remélhetőleg ő is nagyon élvez majd – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – S hogy mekkora igény van a világban az ilyen autósportot népszerűsítő, városi események iránt, azt jól mutatja, hogy Chase Carey, a Formula–1 elnöke, és a Liberty Media vezetőségének több tagja is elfogadta a meghívásunkat. A paddockot a Bazilikánál építjük fel, a belvárosi felvonulás résztvevői a Károly körúton és a Rákóczi úton végighaladva, a Ferenciek terénél megfordulva bemutatóznak a városban.”

A Nagy Futam délelőtti programjában szerepel az autós-motoros felvonulás május 1-jén, míg 14 órától légi bemutatót tartanak a Duna fölött az Erzsébet híd és az Országház között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik