F1: Verstappen keresztbe tesz Sainznak, aki így a McLarenhez tart?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 18:36
null
Verstappen talán inkább Gaslyt (balra) szeretné Ricciardo helyére (Fotó: AFP)
Daniel Ricciardo nagy meglepetést okozó átigazolása a Renault-hoz alaposan megkavarta a pilótapiac alakulását, és Carlos Sainz Jr. is azon versenyzők közé tartozik, akik egyelőre nem sokat tudnak a jövőjükről. A legfrissebb hírek szerint éppen korábbi csapattársa, Max Verstappen akadályozhatja meg, hogy átvegye Ricciardo helyét a Red Bullnál, így a McLaren neve is felvetődött lehetséges opcióként a váltásra.

 

Daniel Ricciardo sokakat meglepett, mikor pénteken bejelentette, hogy kétéves szerződést írt alá a Renault-val, ezért elhagyja a Red Bullt. Bár az osztrák istálló nem éppen a legszebb napjait éli mostanság, Ricciardo ülése sokak számára nagy reményekkel kecsegtet – ezen lista élén pedig a Red Bull által támogatott Carlos Sainz Jr. és Pierre Gasly áll.

Utóbbi csak a tavalyi Maláj Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben a Toro Rossóval, ám máris arról írnak vele kapcsolatban, hogy ő pótolhatja Ricciardót a „nagy testvérnél". Sainznak a franciánál nagyobb tapasztalata van a királykategóriában: 2015-ben debütált – szintén a Toro Rosso színeiben –, a tavalyi Amerikai Nagydíjtól viszont kölcsönben a Renault-nál versenyez.

Így logikus lépés lenne a Red Bull részéről, ha éppen az váltaná Ricciardót, akinek a helyére igazolt az ausztrál, ám egyes hírek szerint ezt éppen az istálló versenyzője, Max Verstappen akadályozhatja meg. A holland 2017 októberében hosszabbított a „bikákkal" három évre, és állítólag nem szeretné, hogy korábbi toro rossós csapattársával ismét egy alakulat színeiben szerepeljenek.

Kettejük viszonya ugyanis nem volt éppen ideális a közös munka utolsó néhány hónapjában. Ha viszont nem jön össze az „előrelépés" Sainz számára (a Renault-tól pedig mindenképp el kell jönnie), a McLarennél köthet ki a spanyol. A wokingiaknál sok a kérdés a pilótákat illetően, és Zak Brown elismerően nyilatkozott Sainz képességeiről, ám néhány héten belül vélhetően nem sok fejlemény lát napvilágot a témában.

„Úgy gondoljuk, hogy Carlos kiváló autóversenyző. Ő biztosan olyan, aki szerepel a listádon, amelyen azok a versenyzők vannak, akiket autóba ültetnél. Ha elérhető lenne, nekünk pedig lenne egy szabad ülésünk, biztosan előkelő helyen állna, amikor fontolóra vennénk, kit igazolnánk le" – mondta a McLaren ügyvezető igazgatója.

Fernando Alonsótól vélhetően nem válna meg a patinás brit alakulat, hacsak nem maga a spanyol döntene a távozás mellett. Brown elárulta, hogy – akárcsak Alonsóval – hosszú távú megállapodásban állnak másik pilótájukkal, Stoffel Vandoornéval, és a belgának is nagy bizalmat szavaznak. Az amerikai szakember arra számít, hogy nem sokkal a nyári szünetet követően születik döntés a McLaren jövő évi felállásáról, s ez Sainz jövőjére is (részben) fényt deríthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik