F1: Verstappen hosszabbítása rossz hatással lehet Hamiltonra?

Vágólapra másolva!
2020.01.09. 14:49
null
Az exversenyző nem érti, hogy a Mercedes miért nem szerződtette Leclerc-t vagy Verstappent (Fotó: AFP)
Martin Brundle szerint az, hogy Max Verstappen egészen 2023 végéig a Red Bull versenyzője marad, Lewis Hamilton dolgát is megnehezíti a jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalában. Ezzel szemben egy másik expilóta, Mika Salo úgy véli, hogy számítani lehetett arra, hogy Verstappen (egyelőre) nem igazol a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz.

 

2020 első jelentős híre az volt a királykategóriában, hogy Max Verstappen 2023-ig hosszabbított szerződést a Red Bull-lal. Bár már évek óta pletykálnak arról, hogy a holland pilóta a Mercedes vagy a Ferrari versenyzője lehet a közeljövőben, erre vélhetően még évekig nem kerül sor. Martin Brundle, korábbi versenyző és az angol Sky Sports jelenlegi szakértője szerint Verstappen szerződéshosszabbítása nagy hatással van a pilótapiac alakulására, s még Lewis Hamilton és a Mercedes közös jövőjét is átalakíthatja.

„A Verstappen-hír hallatán azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mi zajlik majd a Mercedesnél rövid és közép távon? Arra számítottam, hogy Verstappen vagy Leclerc a Mercedesnél köt ki. Azt gondolhatnánk, hogy ha nem is egyedüliként a mezőnyben, de az övék lesz a legjobb autó a következő két-három évben is, szóval nem értem, hogy miért nem igazolták le az egyiküket” – vélekedik Brundle.

„Ez csökkenti Lewis lehetőségeit is, akiben persze még mindig sok van. Viszont nem gátolta meg abban, hogy a másik két topcsapat egyikéhez igazoljon, és továbbra is megvan az esély a Hamilton, Leclerc felállásra a Ferrarinál” – tette hozzá az exversenyző.

A Formula–1-es mezőny egy másik korábbi tagja, Mika Salo viszont számított arra, hogy Verstappen marad a Red Bullnál, ezért nem hiszi, hogy a hivatalos bejelentés nagy hatással lenne más pilóták helyzetére.

„Ez nem igazán változtat bármin is. Számíthattunk arra, hogy Max a Red Bull-lal marad, és a csapatnak szüksége is van rá – mondta Salo. – A Red Bull eddig garantálni tudta a sok pénzt és a jó autót Verstappen számára, aki most kényelmes helyzetben van, és koncentrálhat a következő szezonra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik