F1: Verstappen és Hamilton egy csapatban? Hornernek jobb ötlete van

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 19:27
Max Verstappen remek teljesítményt nyújt a Formula–1 2019-es idényében. A hockenheimi győzelmét követően a csapatfőnök, Christian Horner nem győzte dicsérni a versenyzőjét a Magyar Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján.
Horner nem győzte dicsérni Verstappent (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Horner nem győzte dicsérni Verstappent (Fotó: Tumbász Hédi) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Max Verstappen az elmúlt húsz versenyen nem zárt a top 5-ön kívül, a legutóbbi három versenyből kettőn diadalmaskodott, miközben mindkét Ferrari-pilótát megelőzi az egyéni vb-összetettben. Több szakértő is úgy véli, jelenleg a holland a legjobb versenyző a rajtrácson, legutóbb 2016 világbajnoka, Nico Rosberg fogalmazott úgy, Verstappen fejtörést okozna Lewis Hamiltonnak, ha egy csapatban versenyeznének.

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:17.233
2. szabadedzés: 1. Gasly 1:17.854
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

A holland ráadásul nehéz körülmények között nyert legutóbb és szakította meg a brit sorozatát. Hamilton ugyanis a 2014-es Japán Nagydíjtól kezdődően valamennyi esős futamon diadalmaskodott, Hockenheimben azonban kénytelen volt megelégedni a 9. hellyel, míg Verstappen a pódium felső fokán ünnepelhetett.

„Úgy gondolom, Max nem csak az elmúlt három grand prix-n, hanem az egész idényben, sőt a tavalyi montreali versenyhétvége óta hihetetlenül jó teljesítményt nyújt. Az elmúlt időszakban pedig lassan összeállt minden. Az Osztrák Nagydíj vízválasztó volt ebből a szempontból, majd Silverstone-ban is versenyképesek voltunk, Hockenheimben pedig egy izgalmas futamon nyújtott fenomenális teljesítményt. Leszegett fejjel vezetett, végig erős volt a folyamatosan változó körülmények között, és végül ő győzedelmeskedett. Szóval nagyon jó formában van, és remélhetőleg az egész csapat képes lesz folytatni a jó szériát, hogy így mehessünk a nyári szünetre” – dicsérte a csapatfőnök, Christian Horner versenyzője teljesítményét a Magyar Nagydíj hivatalos pénteki sajtótájékoztatóján, majd arra is válaszolt, mennyire kemény csapattárs Verstappen.

„Nagyon kemény. Úgy vélem, jelenleg Max nyújtja a legjobb teljesítményt a mezőnyből, és bármelyik pilóta számára igazi mércét jelentene. Versenyzőként mindig a lehető legjobb ellen szeretnéd felmérni a tudásodat, szóval Pierre (Gasly) számára is igazi viszonyítási pontot jelent most” – magyarázta Horner, és arra is kitért, szívesen látná-e Hamiltont és Verstappent egyazon csapatban.

A szurkolók is készültek (Fotó: Földi Imre)
A szurkolók is készültek (Fotó: Földi Imre)

„Toto (Wolff) nem nagyon beszélt nekem arról, hogy szeretnék Maxot, azonban Toto szinte minden versenyzővel kapcsolatban van. Azonban Max helyzete egyértelmű, arról pedig nem tudok, hogy Lewis hozzánk szeretne csatlakozni jövőre. Ha egy csapatban versenyeznének, annak lennének negatív és pozitív oldalai is, azonban egy ideális helyzetben a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes versenyzői küzdhetnének egymással folyamatosan, szóval nem lenne szükségszerű, hogy egy gárdánál legyenek” – emelte ki, ezt követően pedig arról is szót ejtett, mi állhat a holland versenyző remek formája mögött.

„Max még mindig fiatal, csupán huszonegy éves még, miközben már az ötödik idényét futja a Formula–1-ben, így meglehetősen tapasztaltnak is számít már. A sebessége és a tehetsége sosem volt kérdés, és most már sok tapasztalattal is rendelkezik. Az előző idény korai szakaszában még sok lehetőséget szalasztott el. Szerintem ezt követően átgondolta a dolgokat, és Montrealban jött el a fordulópont. Amit azóta letett az asztalra, egészen fenomenális. Főleg ebben az évben lépett előre és teljesít nagyon magas szinten, ami a csapatot is még jobb teljesítményre sarkallja” – árulta el Horner.

A Red Bull a Hungaroringen is erősnek tűnik, az első borongós, néha szemerkélő esőben lezajló edzésen Verstappen a második, míg Gasly a negyedik helyen zárt, aztán a változékony körülmények között megrendezett második tréningen ők végeztek az első két helyen.

A francia pilóta azonban figyelmeztetett, a Ferrari még nem mutatta meg, pontosan mire képes, miközben a Mercedest is nagyon erősnek tűnik.

„A Mercedes gyors volt az első és a második szabadedzésen is, míg a Ferrari még nem fedte fel a valós teljesítményét, azonban tudjuk, hogy az elejében lesznek az időmérőn. Nagyon szoros lesz, főleg úgy, hogy szombatra is hasonlóan kiszámíthatatlan időt jósolnak” – mutatott rá arra Gasly, hogy a kvalifikáción is a péntekihez hasonló időjárás várható, így a trükkös körülmények akár egy izgalmas versenyt is előkészíthetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik