F1: Verstappen először ment kíséret nélkül nagydíjra

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 13:58
null
Verstappen először érkezett egyedül nagydíjra (Fotó: AFP)
Max Verstappen a Monacóban elkövetett újabb hibáját követően rengeteg kritikát kapott, amelyek Montrealba is elkísérték. A holland pilóta a csütörtöki sajtótájékoztatón meg is elégelte a helyzetet: amikor az egyik újságíró a sok incidens okát firtatta, Verstappen azt felelte, amennyiben kap még néhány ilyen kérdést, akkor le fog fejelni valakit. A frusztráltság azonban nem hatott ki a hétvégéjére, sőt Verstappen idei első tiszta nagydíját futotta, ami dobogós helyezésben teljesedett ki. Ennél is különösebb volt azonban, hogy a Red Bull fiatalja először ment kíséret nélkül Grand Prix-ra.

 

49. KANADAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Verstappen 1:13.302
2. szabadedzés:1. Verstappen 1:12.198
SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Verstappen 1:11.599
időmérő edzés:1. Vettel: 1.10.766
VASÁRNAP
verseny: 1. Vettel, 2. Bottas, 3. Verstappen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 24.,16.10:Francia Nagydíj
Július 1., 15.10:Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj

Max Verstappen úgy érkezett meg Kanadába, hogy azt megelőzően minden egyes idei nagydíjhétvégén belekeveredett valamilyen incidensbe. A holland pilóta aztán – megtörve a hagyományokat – teljes menedzseri csapata, így édesapja, Jos Verstappen nélkül tűnt fel a paddockban. Mint később Christian Horner elárulta, ez a csapat és a pilóta közös döntése volt.

„Ez volt az első hétvégéje, amikor teljesen egyedül volt, és egy kis változást véltem felfedezni rajta. Azonban szinte lehetetlen megmondani, hogy ez mennyire járult hozzá az eredményekhez. Max még mindig fejlődik és ahogyan gyűjti a tapasztalatokat, úgy lesz egyre érettebb versenyzőként. Az, hogy most egyedül volt a nagydíjon, egyezség volt a csapat és közötte" – mondta Horner, majd hozzátette, hogy a mostani alkalom nem feltétlenül lesz irányadó, ez csak egyszerű próba volt, hogy lássák, milyen, amikor nincs ott a holland kísérete.

„Teljesen belemerült a munkájába a hétvégén, és szuper teljesítményt nyújtott. Minden elismerést megérdemel azért, hogy ilyen erős versenyt futott” – dicsérte Verstappent, és azt is felfedte, hogy bármit is állít a holland, szerinte igenis változott a hozzáállása.

„Kicsit másképp közelítette meg ezt a nagydíjat, és ebben talán ez is szerepet játszott, hogy egyedül volt. Ő egy izgalmas tehetség, és mint minden sportág nagyjainak, neki is vannak olyan időszakai, amikor nem igazán jönnek össze a dolgai, ráadásul ezek nagy nyilvánosságot is kaptak. Remélhetőleg ez a futam fordulópontot jelent, hiszen fantasztikus teljesítményt tett le az asztalra."

„Nagyon tiszta hétvégét futott, és biztos vagyok benne, hogy ez még több önbizalmat fog neki adni a következő versenyekre” – zárta gondolatait a csapatfőnök.

Verstappen lemaradása hét Grand Prix-t követően 71 pont a vb-éllovas Sebastian Vettel mögött, míg csapattársa, Daniel Ricciardo 34 egységgel előzi meg a hollandot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik