F1: Vergne bejelentette, távozik a Toro Rossótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 15:57
null
Jean-Éric Vergne három szezonban versenyzett a Toro Rossóval, két excsapattársa is a Red Bull pilótája lett (Fotó: Reuters)
Jean-Éric Vergne szerdán a Twitteren bejelentette, hogy jövőre nem lesz az F1-ben szereplő Toro Rosso-istálló pilótája. Azaz a háttérben minden bizonnyal megszületett a döntés arról, hogy a spanyol Carlos Sainz Jr. versenyez majd a holland Max Verstappen csapattársaként.

A 24 éves Vergne 2011-től négy esztendőn át szerepelt a Toro Rossónál, 2012 és 2014 között 58 futamon állt rajthoz, legjobb eredménye a hatodik helyezés volt, amelyet kétszer ért el.

„A jó szezon és a 22 világbajnoki pont ellenére nem leszek a Toro Rosso versenyzője 2015-ben. Köszönöm ezt a négy évet, és most jöjjön az újabb kihívás" – írta Vergne.

Vasárnap már pletykáltak arról, hogy eldőlt, a kétszeres ralivilágbajnok, egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz fia kapja meg a Toro Rosso ülését, de a Formula Renault 3.5 literes kategóriájának győztese kedden cáfolta, hogy megszületett volna a döntés.

Franz Tost csapatfőnök többször hangsúlyozta, hogy szerette volna megtartani a franciát, ám a döntés nem az övé, hanem a Red Bull utánpótlásprogramját felügyelő Helmut Markóé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik