F1: vége a tárgyalásnak, ítélet pénteken várható

Vágólapra másolva!
2013.06.20. 17:05
Véget ért a Mercedes és a Pirelli közös májusi privát tesztjének csütörtöki párizsi FIA-tárgyalása – a Nemzetközi Automobil-szövetség bírósága pénteken hirdet ítéletet.

A párizsi tárgyalás első szakaszában az FIA és a Mercedes elmondta az érveit, az ebédszünetet követően pedig a Pirelli is szót kapott.A párizsi tárgyalás első szakaszában az FIA és a Mercedes elmondta az érveit, az ebédszünetet követően pedig a Pirelli is szót kapott.

A Mercedes azzal védekezett, hogy a szabályok szerint neki kellett volna lebonyolítania a tesztet ahhoz, hogy felelősségre vonhassák, de a tréninget a Pirelli szervezte és fizette. A csapat rámutatott arra a levelezésre, amely Charlie Whiting FIA-versenyigazgató és a szövetség egyik jogásza között történt, és azt tartalmazza, hogy a Mercedes valóban nem vonható felelősségre. Ugyanakkor az FIA azt mondja, Whiting és a jogász állásfoglalása nem lehet döntő.

A németek hozzátették, ha ők hibáztak, akkor a Ferrari is, amely tavaly és idén áprilisban 2011-es autóval tesztelt a Pirellivel, amely nem tér el nagy mértékben az idei géptől.

A Pirelli szerint az FIA vele szemben semmiféle szankciót nem alkalmazhat, mert nem rendelkezik FIA-licenccel.

A Mercedes úgy véli, hogy a legsúlyosabb ítélet vele szemben a fiatal pilóták kollektív tesztjéről való lehetséges eltiltása.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik