F1: Vandoorne Ricciardo miatt elhagyhatja a McLarent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 20:35
null
Vandoorne enyhébb sárga árnyalatban folytathatja? (Fotó: AFP)
A Renault Formula–1-es istállójának vezetője, Cyril Abiteboul elárulta, a jelenlegi mezőny egyetlen belga résztvevője, Stoffel Vandoorne teljesítményét folyamatosan figyelik a McLaren-Renault-nál, mivel elképzelhető olyan forgatókönyv az átigazolási piacon, amely miatt ők is új pilóta szerződtetésére kényszerülnek. Ehhez pedig Daniel Ricciardo lehet a kulcs.

Egyenesítsük az összegubancolódott szálakat: Daniel Ricciardónak az idény végén lejár a szerződése, s a következő évre nem rendelkezik érvényes kontraktussal a Red Bullnál. Miután az ausztrál egyelőre kivárásra játszik, természetesen mindenki igyekszik felkészülni minden eshetőségre, s így tesz a Renault is, amelynek abban az esetben kellene új pilóta után néznie, ha a Red Bull érvényesítené Carlos Sainz esetében a szezon végén a visszahívási opciót.

A spanyolt ugyanis tavaly az Amerikai Nagydíj előtt vette kölcsön egy évre a Renault a Red Bulltól – pontosabban annak farmcsapatától, a Torro Rossótól –, hogy Jolyon Palmer helyére ültesse, és a spanyol azzal a feltétellel mehetett a franciákhoz, hogy a Red Bull opciós jogot kapott Sainz szerződtetésére a 2018-as évad végén.

Pont ez az opciós jog az, amely miatt Vandoorne is képbe került a Renault-nál, a belga ugyanis azok között szerepel, akiket a franciák fokozottan figyelnek, és amennyiben a Red Bull érvényesíti a visszahívási jogot, úgy a belga érkezhet Sainz helyére.

„Nem azt mondom, hogy Stoffel jön a Renault-hoz, mert egyáltalán nem ez a helyzet. Ő is egy azok közül, akiket szemmel tartunk. Amikor a lehetőségeinkről gondolkozom, akkor ezek között Vandoorne is szerepel” – fogalmazott a La Derniere Heure című belga lapnak Cyril Abiteboul, a Renault csapatvezetője.

„A helyzet jelenleg eléggé bonyolult. Nagyon gyorsan meg tud változni a helyzete egy-egy pilótának. Vandoorne gyors, tehetséges és pályafutása során az alacsonyabb kategóriákban folyamatosan azonos szinten teljesített. Ez nem tűnik el egy pillanat alatt. De ha Fernando Alonso a csapattársad, azért az nem teszi könnyebbé az életed, főleg ha a McLaren elmúlt évekbeli szereplését, körülményeit is hozzáadjuk” – mondta a lapnak a francia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik