F1: válás házasság helyett – a Sauber elállt a Honda-motortól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 17:00
Bekövetezett az, amiről hetek óta pletykáltak: a Sauber visszalépett, így a svájci kiscsapat biztosan nem a Hondától vásárolja az erőforrásait jövőre.  

Néhány hónapja jelentették be a Saubernél – amikor még Monisha Kaltenborn irányítása alatt állt az istálló –, hogy jövőre már nem az eddigi motorszállítójuk, a Ferrari látja el őket, hanem Honda-motorral mennek majd, a McLarenhez hasonlóan. Az idei szezonban azonban a brit csapat rengeteget szenved a japánok gyenge és megbízhatatlan erőforrásai miatt, és ezt elnézve, valamint Kaltenborn távozása után a Sauber inkább visszalépett a korábbi megállapodástól.

„Miután változások mentek végbe a Sauber vezetőségében, közösen arra a jutottunk, hogy töröljük a projektünket a jövőnket érintő különbségek miatt. Szeretnénk megköszönni a Saubernek az eddigi együttműködést, és minden jót kívánunk számukra a továbbiakban" – fogalmazott Jamamoto Maszasi, a Honda Motorsport vezérigazgatója.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sauber így marad-e a Ferrari-erőforrásoknál, vagy más lehetőség után néz, de ha a McLaren is úgy dönt, hogy nem szeretne többé a japán gyártó partnere lenni, alighanem távozni kényszerül a Honda a Formula–1-ből.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik