F1: Todt maradt a FIA élén; Oláh Gyárfás az offroadbizottság elnöke

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 15:42
null
Todt 2009 óta vezeti az FIA-t. (Fotó: AFP)
Újabb négy évre Jean Todtot választották meg a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökévé. Oláh Gyárfás az offroadbizottság elnöke lett.

 

A szervezet pénteki közleménye szerint a 71 éves francia sportvezetőt – aki 2009 óta vezeti az FIA-t, s most kezdi meg harmadik, egyben utolsó ciklusát – egyhangúlag választották ismét elnökké a küldöttek az FIA közgyűlésén.

Todt 2009-ben Max Mosley-t váltotta a vezetői székben, azt megelőzően 1994 és 2009 között a Ferrarinál dolgozott, 2007 végéig az autógyártó Formula–1-es csapatának vezetője volt.

Oláh Gyárfás az offroadbizottság elnöke lett

A közgyűlés jóváhagyta Jean Todt előterjesztését is, amely alapján Oláh Gyárfást, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnökét az offroad bizottság elnökének választották. A magyar sportvezető az MNASZ honlapján elmondta, az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő autósport szakága a ralikrossz, így szerinte „hatalmas kihívás ebbe a munkába elnökként becsatlakozni”. Mint bizottsági elnök állandó résztvevője lesz az FIA legmagasabb sportszakmai döntéshozó testületének, a világtanácsnak, ilyen meghatározó feladatra pedig magyar szakember eddig még nem kapott megbízást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik