F1: újabb istálló neve merült fel Alonso esetleges távozása kapcsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 13:57
A legfrissebb hírek szerint a Williams szeretné leigazolni a következő szezonra Fernando Alonsót, a McLaren-Honda versenyzőjét. A britek állítólag annyira komolyan gondolják ezt, hogy már ajánlatot is tettek a kétszeres világbajnoknak.

Fernando Alonso szerződése a szezon végén lejár a McLarennél, és a hírek szerint a spanyol egyre kevésbé hisz abban, hogy a Honda összeszedi magát, és olyan erőforrást bocsájt a wokingi istálló rendelkezésére, amellyel futamgyőzelmekre és világbajnoki címre lennének esélyesek.

Több istálló neve is felmerült korábban arra az estere, ha Alonso a Honda szenvedése miatt a távozás mellett döntene. Korábbi csapata, a Ferrari viszont kijelentette: nem tart igény a spanyol szolgálataira, ráadásul Kimi Räikkönen maradását a hét elején, Sebastian Vettelét pedig ma be is jelentették.

A másik nagyágyú, a Mercedes is szóba került Alonsóval kapcsolatban. A németeknél Lewis Hamilton maradása biztos, Valtteri Bottasnak viszont egyelőre nincs szerződése a 2018-as szezonra, de kevés az esély arra, hogy a Mercedes bevállalná a Hamilton, Alonso párost, hiszen korábban ez már bőven okozott fejfájást a McLarennek.

Az is felmerült, hogy a spanyol pilóta a Renault-hoz igazol, a legfrissebb hírek szerint viszont a Williams tett nemrég ajánlatot Alonsónak. A nagy múltú brit istálló sokkal jobb anyagi helyzetben van most, mint az utóbbi években újonc pilótájuk, Lance Stroll milliárdos édesapja jelentős támogatásának köszönhetően. Lawrence Stroll pedig állítólag maga is azt szeretné, ha fia csapattársa a kétszeres világbajnok lenne, hiszen így ő is segítheti a fiatal pilótát a fejlődésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik