Egy dán befektetői csoport szerdán tájékoztatta elképzeléseiről a város polgármesterét, az ország gazdasági miniszterét, valamint a Formula–1 amerikai tulajdonosa, a Liberty Media elnökét, Chase Careyt.

„Koppenhágának olyan helyi adottságai vannak, amelyekben nagyszerű lehetőségek rejlenek” – nyilatkozta Carey a megbeszélést követő sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: a végső döntés még nem született meg, de a Liberty Mediának az új versenyhelyszíneket illetően nagy tervei vannak a kulcsfontosságú piacokon. Elsősorban az Egyesült Államokra és Ázsiára utalt, de a dánok felhívták a figyelmét, hogy egy koppenhágai futam megnyitná az utat az egész skandináviai piacra.

A befektetői csoport szerint egy futam becsült költségvetése 48-80 millió dollár (12.5 milliárd-20.8 milliárd forint) lenne, miközben 160-320 millió dollár jegybevétellel számolnak. Kérdés azonban, hogy a városi tanács jóváhagyja-e a pálya 4.6 kilométeres, belvárosi vonaltervét.

Carey elmondta, hogy Koppenhágában a hidak és a víz együttese nagyszerű televíziós háttérképet nyújtana a futam számára, márpedig a tv-közvetítés kulcsfontosságú a sorozat és a tulajdonosok számára. Tavaly a tévék előtt 1.4 milliárd néző látta a Formula–1-es versenyhétvégék történéseit.

Dániában még soha nem rendeztek F1-es nagydíjat, Skandináviát tekintve pedig csak Svédország, legutóbb 1978-ban.