Úgy tűnik, hogy egy darabig nem változik a Haas festése (Fotó: AFP)

 

Állt a bál a Brit Nagydíj hetén a Haas házi táján – a névadó szponzora, a Rich Energy Twitter-oldalán ugyanis megjelent egy közlemény, amely szerint az amerikai istálló gyenge teljesítménye miatt szerződést bontanak vele. A Haas később a saját közösségi felületein jelentette be, hogy a hír nem igaz, majd az is kiderült, hogy a furcsa bejelentés mögött a vállalat vezérigazgatója, William Storey állt.

Storey az alapítója és a többségi tulajdonosa volt a Rich Energynek, csakhogy a szerződésbontási szándékáról nem egyeztetett a vállalat egyéb résztulajdonosaival, akik egyértelműen az együttműködés folytatása mellett álltak. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy végül az lett, amit ők szerettek volna, ugyanis Storey a Twitteren jelentette be egy Bernie Ecclestone-nal közös képpel: már nem ő az energiaital-gyártó cég vezérigazgatója.„William Storey, a Rich Energy alapítója eladta a többségi részesedését egy harmadik félnek a Rich Energy Ltd.-ben. Ez a kétszínű, kisebbségi tulajdonnal rendelkező részvényesek által keltett undor miatt történt. De Schwarzenegger szavaival élve: vissza fog térni!” – utalt magára a tőle megszokott stílusban a leváltott szakember.

Azóta az is kiderült, hogy a cég Rich Energyről Lightning Voltra változtatja a nevét, az új vezérigazgató pedig Matthew Kell lesz, aki öt másik, többek között az építőiparban és a művészeti galériák területén tevékenykedő vállalat élén is áll. A Haas szponzorálását pedig jelen állás szerint a tulajdonosváltás után is folytatják.