F1: további három évig biztos a Mexikói Nagydíj jövője – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.08.07. 16:55
null
Mexikóban óriási a népszerűsége a sportágnak (Fotó: AFP)
Az Autosport.com úgy tudja, csütörtökön hivatalosan is bejelentik, hogy az idei év végén lejáró szerződésű Formula–1-es Mexikói Nagydíj promótere további három évre érvényes szerződést köt az FIA-val és a Libertyvel.

 

Az Autosport.com a decemberben hivatalba lépett mexikóvárosi polgármester, Claudia Sheinbaum bejelentésére hivatkozva közölte a hosszabbításról szóló hírét. A polgármester asszony videós üzenetében elmondta, Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke csütörtökön a városba érkezik, és aláírja az új szerződést.

„A Formula–1 marad Mexikóvárosban! Az FIA elnöke csütörtökön érkezik, s aláírja a szerződést. A hosszabbítás egy csoport üzletember segítségének és közreműködésének köszönhetően valósulhat meg. Ez remek hírek a városnak, mivel a Formula–1 turistákat vonz a városba, a sportág nagy bevételeket termel a városnak, ami jó hatással van az ország gazdaságára is” – idézi a szaklap Mexikóváros polgármesterét.

A latin-amerikai ország futamának megrendezése azt követően került veszélybe, hogy a mexikói kormány idén májusban közölte, megvonja támogatását a jelenlegi szerződés lejárása után, mert ezt a körülbelül 20 millió amerikai dollárra rúgó összeget a jövőben inkább egy a Yucatán-félszigetet átszelő, 1500 kilométer hosszú vasútvonal építésére szánja.

A friss sajtóhírek szerint azonban a szerződés meghosszabbítása elöli akadályok elhárultak, és sikerült az üzletemberek bevonásával a megfelelő pénzösszeget előteremteni a sorozat Mexikóban tartásához.

A Mexikói Nagydíj 23 év szünet után 2015-ben került (vissza) a versenynaptárba – története során harmadszor: először 1963–70, majd 1986–92 között rendeztek F1-es világbajnoki futamot a metropoliszban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik