F1: Tovább maradtam a kelleténél – a világbajnok vallomása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 09:37
Jenson Button, a Formula–1 2009-es világbajnoka úgy érzi, a tavalyi idényt már nem kellett volna a sportágban töltenie.

„Nagyon kellemesen telik az időm az F1 nélkül, szükségem volt arra, hogy elszabaduljak – mondta Button. – Nem hiányzik az F1, de a versenyzés igen. Tavaly kiszerettem a motorsportból, egy évvel tovább maradtam a kelleténél.”Button. – Nem hiányzik az F1, de a versenyzés igen. Tavaly kiszerettem a motorsportból, egy évvel tovább maradtam a kelleténél.”

Button augusztus végén elindult a szuzukai 1000 mérföldes versenyen, de nem járt szerencsével. Utána mégis azt mondta, szívesen visszaülne egy olyan versenyautóba.

„Jövőre valahol versenyezni fogok, még nem tudom, hol. Azt tudom, hogy teljes szezont teljesítek, és hogy komolyan veszem. Lehet hogy Európában, de az is lehet, hogy Japánban vagy Amerikában” – mondta Button, aki az F1 mellett másik két sorozatot zárt ki.

„Az IndyCar nekem túl félelmetes. Hihetetlen, hogy ennyire bátrak azok a srácok. Karrierem ezen szakaszában annak nem látom értelmét – mondta Button. – A Formula E nagyon izgalmas lehet az autógyáraknak, de még mindig nem hoz lázba. Élvezni akarom, ha versenyzem, hallani a motor hangját, érezni az erejét, ami legalább hatszáz lóerő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik