F1: Tiszteletből küldtem a levelet Laudának – Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 21:22
null
Vettel megmagyarázta, miért kézzel írt levelet küldött Niki Laudának (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája elárulta, hogy tiszteletét fejezte ki kézzel írt levelével a hétfőn elhunyt legendás Formula–1-es versenyzőnek, Niki Laudának, miután a veterán osztrák bajnok tüdőátültetésen esett át tavaly augusztusban.

Ahogyan arról beszámoltunk, Niki Lauda, akin tavaly tüdőátültetést hajtottak végre, hétfőn a családja körében elhunyt.

Lauda decemberben elmondta, hogy kapott egy kézzel írt levelet Sebastian Vetteltől, ami nagyon jólesett a háromszoros világbajnok osztrák ikonnak. A Monacói Nagydíj előtt megkérdezték Vettelt erről a bizonyos üzenetről, aki elárulta, hogy cselekedetét teljes mértékben a tisztelet vezérelte.

„Tudtam, hogy már egy ideje nem volt jó állapotban, és nem lenne elég erős ahhoz, hogy telefonon keresztül beszéljünk. Szóval elgondolkoztam, vajon minek örülhetne ilyen körülmények között? Egy kedves kis levélnek, amit elolvashat. Ezzel tiszteletemet szerettem volna kimutatni” – mondta Sebastian Vettel.

„Számomra nem csupán az volt kiváltság, hogy megismerhettem, hanem az is, hogy beszélgethettem, viccelődhettem vele. A humora nagyon furcsa volt. Néha nem is tudtam megmondani, hogy tréfál, vagy kijelent valamit” – folytatta a négyszeres világbajnok.

A Ferrari pilótája szerint a legendás osztrák pilóta pontosan olyan volt, ahogyan a televízióban megismerte.

„Ugyanolyan volt, mint amikor először láttam a tévében. Manapság ez egyre kevesebb emberről mondható el a médiában, ő azonban nem tartozott közéjük. Mindig önmagát adta, soha nem játszott szerepet. Egy nagyon karakteres versenyző volt, aki szenvedéllyel szerette ezt a sportágat” – tette hozzá Vettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik