F1: Sztoicskov, Massa, Albert herceg – újra pilótafoci

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 12:37
null
Természetesen a monacói csapatot II. Albert herceg vezette a pályára (Fotó: Getty Images)
Ahogy az elmúlt években, idén is megrendezték az autóversenyzők és a hercegség csapatának monacói gálameccsét, az F1-esek gárdájában szokás szerint a lelkesedés dominált.


Ha Formula–1-es Monacói Nagydíj, akkor jótékonysági futballmeccs, amely természetesen ebben az évben sem maradhatott el. Az úgynevezett „Nazionale Piloti”, vagyis a versenyzők csapata minden esztendőben megmérkőzik ilyenkor a hercegség sztárcsapatával, ami egyébként nem kis kihívás, hiszen az ellenfélnél korábbi futballcsillagok is rendre felbukkannak.

A monacói csapatot ezúttal is olyan egykori klasszisok erősítették, mint William Gallas vagy épp Hriszto Sztoicskov, s pályára lépett maga II. Albert herceg is. A versenyzők csapatát a már-már szokásosnak mondható mag alkotta, többek között Felipe Massával, Mick Schumacherrel és Pierre Gaslyval, akik olykor-olykor képesek voltak zavart okozni az ellenfél kapuja előtt, ám így is inkább „a játék küzdő jellege domborodott ki”. A monacói sztárok 3–2-re nyertek, a versenyzőknek legalább egy évet várniuk kell a visszavágásra.

Felipe Massa már rutinosan kergette a labdát (Fotó: Getty Images)
Felipe Massa már rutinosan kergette a labdát (Fotó: Getty Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik