F1: szigorítanak a biztonsági intézkedéseken Brazíliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 12:38
null
Remélhetőleg nem ismétlődik meg a Mercedest érintő támadás Brazíliában (Fotó: AFP)
Annak érdekében, hogy elkerüljék az utóbbi években a csapatokat érintő egyre gyakoribb támadásokat a Brazil GP hétvégéje alatt, a korábbiaknál jelentősebb biztonsági intézkedéseket hajtanak végre a helyi hatóság és a csapatok Interlagosban.

 

A rossz közbiztonság évről évre problémát jelent a Brazil Nagydíj alatt, tavaly pedig a korábbiaknál is több atrocitás érte a csapatokat. A hétvége kezdetén például fegyveresek támadtak a Mercedes alkalmazottaira, amint éppen a csapat buszában utaztak, és bár személyi sérülés nem történt, több értéküket eltulajdonították.

46. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 9., PÉNTEK
14.00–15.30: 1. szabadedzés
18.00–19.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 10., SZOMBAT
15.00–16.00: 3. szabadedzés
18.00: időmérő edzés
NOVEMBER 11., VASÁRNAP
18.10: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAM
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

Az újabb támadásoktól tartva a Pirelli törölte a verseny utáni napokra tervezett gumitesztjét a McLarennel, és az is felmerült, hogy veszélybe kerül az interlagosi verseny jövője. Annak érdekében, hogy megoldást találjanak a biztonsággal kapcsolatos problémákra, a The Sun értesülései szerint az FIA, a Liberty Media és egyéb érintettek Párizsban egyeztettek a napokban.

Arra jutottak, hogy a korábbiaknál jelentősebb biztonsági intézkedéseket hajtanak végre a brazíliai hétvégén. Többek között fegyveres rendőrök biztosítsák a pályára vezető és onnan kivezető utakat, de a csapatokkal is érkeznek a biztonságért felelős munkatársak.

„Arra jutottunk a pálya üzemeltetőivel, a helyi hatóságokkal és a rendőrséggel, hogy sokkal hosszabb ideig lesznek jelen – mondta Otmar Szafnauer, a Force India csapatfőnöke. – Tisztában lesznek azzal, hogy mikor érkezünk és mikor hagyjuk el a pályát, így pontosan akkor lesznek velünk, amikor kell.”

A Force India egyénként a rendőrség nélkül sem bízza a véletlenre a biztonsági kérdést – a pályát nem a csapat logójával ellátott buszokkal és autókkal közelítik meg, és az alkalmazottak ruházata sem utal arra, hogy melyik csapathoz is tartoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik