F1: számíthatnak-e Hamiltonék rajtbüntetésre? A Mercedes válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 17:15
null
Mindkét Mercedes elvérzett az Osztrák Nagydíjon (Fotó: AFP)
Mindkét Mercedes feladni kényszerült a múlt heti Osztrák Nagydíjat, és a hét elején még nem tudták a német istállónál, mennyire hibásodott a motor Lewis Hamilton és Valtteri Bottas autójában. A technikai igazgató, James Allison viszont bizakodóan nyilatkozott a hétvégi, silverstone-i verseny előtt.

 

A 2016-os Spanyol Nagydíj óta Ausztriában fordult elő először, hogy mindkét Mercedes kiesett versenyen. Igaz, anno Barcelonában az első körben egymással ütközött Lewis Hamilton és Nico Rosberg, az előző versenyhétvégén viszont a brit pilóta és Valtteri Bottas is technikai probléma miatt volt kénytelen idő előtt befejezni a versenyt.

69. BRIT NAGYDÍJ
PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
15.10: a verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 22., 15.10:Német Nagydíj
Július 29.,15.10:Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj

Emiatt természetesen felvetődött a kérdés, hogy olyan elem hibásodott-e meg bármelyik Mercedesben, amelynek cseréje rajtbüntetést vonna maga után a soron következő Brit Nagydíjra. Az istálló által hétfőn kiadott közleményben James Allison még azt írta, hogy nem tudják, milyen következményekkel jár a meghibásodás Hamilton esetében, mára azonban magabiztosabban vélekedik ez ügyben.

„Eltávolítottuk azokat az elemeket, amelyek a meghibásodást okozták. Mindkét esetben olyan alkatrészről beszélhetünk, amelyet anélkül ki tudunk cserélni, hogy olyan részéhez kellene nyúlnunk az autónak, amely büntetést vonna maga után” – mondta Allison.

„Viszont csak azt mondhatom, hogy reménykedünk a büntetés elkerülésében. Minden alkalommal, ha egy autó magától leáll és valami elromlik benne, ami mellesleg szokatlan, nem lehetünk teljesen biztosak addig, amíg nem végeztünk el minden szükséges ellenőrzést azokon az elemeken, amelyek cseréje büntetéssel járna” – tette hozzá a technikai szakember.

Azt viszont megerősítették a Mercedesnél, hogy a motortnem kell kicserélniHamilton autójábana spielbergi versenyt követően. A brit pilóta alatt a 62. körben állt meg az autó – mint utólag kiderült, az üzemanyagpumpa romlott el a 44-es számú Mercedesben. Csapattársa, Bottas számára a hidraulika meghibásodása okozta a kiesést, ám úgy tűnik, hogy a finn erőforrása is megússza csere nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik