F1: szakítás a hagyományokkal – leleplezte 2020-as autóját a Williams

2020.02.17. 09:15
null
A mezőnyből az utolsók között mutatta meg a Williams, milyen festést kap a 2020-as konstrukciója (Fotók: Williams)
Az elmúlt évekhez képest nagyon más festést kapnak a Williams 2020-as autói. A patinás, de tavaly sereghajtónak számító istálló közzétett néhány fotót arról, hogyan néz ki az FW43-as, s a festésben feltűnő a piros szín hangsúlyos megjelenése.

 

A Williams tavaly az elsők között mutatta be az új konstrukciójának festését, maga az autó viszont csak az első téli teszten debütált Barcelonában. Sőt, annak is csak a harmadik napján kezdhette meg a felkészülést az új idényre, ugyanis az autó nem készült el időben, ami miatt a csapatnak két és fél napot ki kellett hagynia az első tesztből.


Az idén nyilván nem szeretne így járni Claire Williams és a csapata, azt azonban már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy február 17-én csupán képeken kapunk némi ízelítőt az FW43-asról, azt teljes valójában csak két nappal később, Barcelonában mutatják meg.

Az első fotókat hétfőn reggel tették közzé a Williams Twitter-oldalán, s jól látszik rajtuk, hogy a korábbiakhoz képest eltérő festéssel áll rajthoz 2020-ban. Ennek többek között az az oka, hogy Robert Kubica távozásával több szponzor is elhagyta a brit alakulatot, s ez nagy hatással volt az új autó kinézetére. A névadó szponzor ROKiT és annak piros színvilága például nagyobb szerepet kaphatott.

 

Ami a versenyzőket illeti, George Russell a második szezonját kezdheti meg a Williamsnél, és magában a sorozatban is. A fiatal brit pilóta csapattársa a mezőny egyetlen újonca, Nicholas Latifi lesz, aki 2019-ben a második helyen végzett a Formula–2-es bajnokságban. A kanadai versenyző tavaly részt vehetett a „nagyokkal” néhány pénteki szabadedzésen, amelyeken Russell vagy a Williamsszel az F1-be egy szezon erejéig visszatérő Kubica autóját kapta meg átmenetileg.

2019 a Williams történelmének egyik legnehezebb éve volt, ugyanis a korábban 7 egyéni és 9 konstruktőri világbajnoki címet szerző istálló egyértelműen a mezőny leggyengébb láncszeme volt. Kérdés, hogy az idei szezonra mennyire sikerült összeszedniük magukat, és ki tudnak-e lépni a sereghajtó szerepéből.

A Williams 2020-as autója, az FW43-as
A Williams 2020-as autója, az FW43-as

 

A 2020-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
DÁTUMBEMUTATÓ
MERCEDESFebruár 14.Hamiltonék megcélozták a 7. vb-címet – megérkezett az új Mercedes
FERRARIFebruár 11.Megérkezett az új Ferrari, az SF1000-es
RED BULLFebruár 12.A Red Bull is megmutatta a 2020-as autóját
MCLARENFebruár 13.Bemutatkozott az MCL35-ös, a McLaren 2020-as autója
RENAULTFebruár 12.Digitálisan mutatta be a Renault a nagyvilágnak az idei autóját
ALPHA TAURIFebruár 14.
Teljes arculatváltás – fehérbe és kékbe öltözött az Alpha Tauri
RACING POINT F1Február 17.
ALFA ROMEO
Február 19.Räikkönen pályára hajtott az új Alfa Romeóval
HAASFebruár 6.Elsőként a Haas mutatta be új festésű autóját
WILLIAMSFebruár 17.Szakítás a hagyományokkal – leleplezte 2020-as autóját a Williams

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek