F1: Spanyolországba költözik Schumacher és családja?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 16:26
null
Festői kisváros közelében folytatódhat a hétszeres bajnok gyógyulása (Fotó: AFP)
Svájci lapértesülések szerint az öt éve síbalesetben megsérült Michael Schumacher és családja hamarosan Mallorca szigetére költözhet, miután a legendás pilóta felesége, Corinna 30 millió eurót fizetett egy 15 000 négyzetméteres birtokért, amely korábban a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez tulajdonában is volt.

A svájci L'illustré lap beszámolója szerint a Schumacher család a Mallorca szigetének dél-nyugati csücskén található Andratx 11 000 fős városkájának közelében vásárolt egy birtokot: a 30 millió euróért megszerzett nyaraló korábban a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez tulajdona volt.

„Hivatalosan is megerősíthetem, hogy Michael Schumacher és családja ide költözik a városunkba, és minden készen áll a fogadásukra” – fogalmazott a lapnak Andratx város polgármestere, Katia Rouarch, aki megerősítette azt is, hogy külön felhívta a helyi rendőrök figyelmét a Schumacher család fokozott biztonságának garantálására, különös tekintettel a privát szféra védelmére.

A svájci lap szerint egyébként a birtok valódi erődítmény, és körülbelül 20 perc autóútra található a sziget fővárosától, Palma de Mallorcától.

A karrierje során 91 F1-es futamgyőzelmet szerző Schumacher öt éve, 2013 december végén szenvedett súlyos síbalesetet, amely után fél évre mesterséges kómába helyezték, s tulajdonképpen azóta nem mutatkozott nyilvánosan a korábbi hétszeres bajnok pilóta.

A legutóbbi hivatalosnak tekinthető információ állapotáról, hogy egyik ügyvédje, Felix Damm egy német bíróság előtt 2016 szeptemberében elmondta: ügyfele nem tud járni.

Schumacher az elmúlt éveket Olaszországban töltötte, ahol egy 10–15 fős orvosi csapat ápolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik