F1: Sainz rossz választás, ha a Ferrari békét akar – Button

Vágólapra másolva!
2020.05.19. 11:59
null
Button szerint másképp is alakulhattak volna a dolgok, ha nincs a kényszerszünet (Fotó: AFP)
Jenson Buttont sokkolta, hogy a Ferrari megvált Sebastian Vetteltől, és úgy véli, Carlos Sainz Jr. személyében rossz versenyzőt választott a csapat, ha vízhordót szeretne Charles Leclerc mellé.

 

A Ferrari kissé váratlanul, mindössze két nap leforgása alatt bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel szerződését, és hogy Carlos Sainz Jr.-t igazolja le Charles Leclerc mellé. A maranellóiak döntéseivel kapcsolatban megoszlanak a vélemények: Jenson Button szerint a csapatnak nem így kellett volna megválnia a négyszeres világbajnokától, és rossz pilótát választott, ha békét szeretne, hiszen a spanyol nem jó második számúnak. Flavio Briatore viszont úgy gondolja, Sainz egyértelműen a vízhordó szerepét fogja betölteni a maranellóiaknál.

„Egyértelműnek tűnik a helyzet. A Ferrari elkötelezett Charles mellett, és Charles is világossá tette, hogy különleges versenyző. Az én nyerő receptem, hogy legyen egy pilótád, aki a világbajnoki címért küzd, és egy másik, aki sok pontot szerez és vesz el az ellenfelektől. Sebastian Vettel vesztét az okozta, hogy egy ilyen gyors versenyző került mellé. Leclerc ugyanúgy meglepte a csapatot, mint ahogyan Lewis Hamilton a McLarent. Az egyenlő versenyzők azonban igazából csak fontos pontokat vesznek el egymástól – vont párhuzamot a monacói és a brit között, majd az új Ferrari igazolásra is kitért. – Sainz mindenesetre jó pilóta, aki remek teljesítményt nyújtott 2019-ben, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy melyik autót vezette" – tette hozzá a korábbi csapatfőnök, aki szerint Fernando Alonso kész a visszatérésre.

A 2009-ben világbajnoki címet ünneplő Jenson Button azonban nem látja ennyire lefutottnak a Ferrari-pilóták párharcát, és elmondta, alapból azt sem érti, a Ferrari miért vált meg Vetteltől.

Én úgy tudom, hogy még ajánlatot sem tettek neki. Ha valóban így tették ki, az kész őrültség. Egy négyszeres világbajnokról beszélünk, aki tavaly is megmutatta, milyen gyors. Voltak nehéz pillanatai az idényben, amikor Charles nagyon jól teljesített, és úgy hiszem, ezt mentálisan nehéz volt feldolgoznia. De erősebben tért vissza, és egyértelműen egy olyan pilóta, akit az autódban akarnál tudni, ha lenne egy F1-es csapatod. Nem tudom, hogy az áll-e mögötte, hogy a Ferrari nem akar két első számú versenyzőt, vagy valami más, de ez egy nagyon furcsa döntés, és még mindig sokkol a tény, hogy Sebastian nem a piros autóban lesz" – kezdte Button a Sky Sports F1-nek adott interjújában.

Ha Binotto azért döntött Carlos mellett, mert úgy hiszi, jó csapattárs lehet, aki nem igazán izzasztja meg Charles-t, akkor rosszul választott. Carlos győztes típus, mint az apja. Világbajnoki címet akar szerezni. Carlos rossz választás, ha békét akart csapaton belül. Meglátjuk, miként alakul majd, mindenesetre furcsa időket élünk, hiszen hónapok óta nem láttunk autót a pályán, és úgy születnek a döntések, hogy a pilóták nem is bizonyíthattak. Általában az idény közepén szoktak dönteni, amikor már lehet látni, hogyan teljesít adott versenyző. Vettel neve mellett akár már négy-öt győzelem is állhatna az évnek ebben a szakaszában, és úgy hiszem, akkor teljesen máshogy alakultak volnaa dolgok" – emelte ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik