F1: Sainz lesz Leclerc csapattársa a Ferrarinál – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 11:39
null
Sainz kétéves szerződést írt alá a Ferrarival (Fotó: AFP)
A Ferrari hivatalos oldalán tette közzé, hogy Carlos Sainz Jr. váltja a csapattól 2020 végén távozó Sebastian Vettelt.

Mint ismert, a Ferrari kissé váratlanul kedd reggel megerősítette hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését, amelyet követően azonnal elindultak a találgatások, hiszen a rajtrács egyik fontos ülése vált elérhetővé. Rövidesen azonban már egybehangzó sajtóértesülések szóltak arról, hogy az olaszok csütörtökön kijelölik az utódot, méghozzá Carlos Sainz Jr. személyében.

A hivatalos bejelentésre nem is kellett sokat várni, a Ferrari nem sokkal azt követően, hogy a McLaren megerősítette a spanyol távozását, bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a versenyzővel.

Formula 1 on Twitter

BREAKING: Carlos Sainz joins Ferrari for 2021 #F1

„Nagy örömmel jelentem be, hogy 2021-től a Ferrarinál versenyzem, és izgatottan várom a csapattal közös jövőmet. Ugyanakkor előtte még van egy fontos idényem a McLarennel is, és nagyon várom már, hogy újra versenyezhessek" – nyilatkozta a spanyol pilóta.

„Öt idénnyel a háta mögött Sainz bizonyította, hogy mennyire tehetséges, és rendelkezik a kellő technikai tudással, illetve a megfelelő tulajdonságokkal ahhoz, hogy beleilljen a családunkba. Egy új ciklusba léptünk, melyben a célunk, hogy visszatérjünk a Formula–1 élére. Hosszú út áll előttünk, ami nem lesz mentes a nehézségektől, főleg, ha figyelembe vesszük a jelenlegi gazdasági helyzetet és az érvényes szabályrendszert, amiben hirtelen változás állt be. Ezt a kihívást másképpen kell kezelnünk, mint a közelmúltban" – kezdte a csapatfőnök, Mattia Binotto.

Hiszünk benne, hogy a csapatunk elmúlt ötven évének legfiatalabb versenyzőpárosa, Charles és Carlos a tehetségével és a személyiségével a lehető legjobb kombinációt jelenti ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célunkat."

A pályafutása során eddig 102 nagydíjon induló Sainz egyszer végzett az első hármasban: a tavalyi Brazil Nagydíjon Lewis Hamilton büntetése nyomán lépett előre a harmadik helyre. A pilóta megfordult már a Toro Rossónál és a Renault-nál is, míg a McLarenhez 2019-ben szerződött, s alkotott nagyon szerethető párost Lando Norrisszal. A fiatal brit közösségi oldalain köszönt el márkatársától, és emlékezett meg a közös sok nevetésről és emlékről.

Lando Norris on Twitter

¡Adiós amigo! It's only been a year, but it's been a pleasure @Carlossainz55. We've had some good laughs and made a few memories. Give it your all mate and let's give this year the send off it deserves.

A McLarennel eltöltött 2019-es évről Sainz is megemlékezett, és egy videóval köszönte meg az eddig közösen eltöltött időt.

A 2021-ES RAJTLISTA ALAKULÁSA
rajtszámnév (nemzetiség)
csapat
motor
?
Mercedes Mercedes
?
Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol)
Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
?
Red Bull Honda
11
Sergio PÉREZ (mexikói)Aston MartinMercedes
?
Aston Martin
Mercedes
?
Williams Mercedes
?
Williams Mercedes
?
Renault
Renault
31
Esteban OCON (francia)Renault
Renault
?
Alpha Tauri
Honda
?
Alpha Tauri
Honda
?
Haas Ferrari
?
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál)
McLarenMercedes
4 Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
?
Alfa Romeo Ferrari
?
Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik