F1: Sainz előtt nagy jövő áll – Alonso

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 10:41
null
Sainz lehet a befutó a megüresedő Ferrari-ülésre (Fotó: AFP)
A Formula–1-nek 2018 végén búcsút intő Fernando Alonso úgy véli, nagy jövő áll honfitársa, Carlos Sainz Jr. előtt, akit a többség a legnagyobb esélyesnek tart a Ferrari megüresedő helyére.

 

A Ferrari váratlan kedd reggeli bejelentése, mely szerint nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel szerződését, teljesen felbolygatta a pilótapiacot, hiszen azonnal elindultak a találgatások a német jövőjéről, illetve arról, ki érkezhet a helyére. A legfrissebb sajtóértesülések már arról szólnak, a maranellóiak 48 órán belül kijelölhetik Charles Leclerc új csapattárását, aki egyre több forrás szerint Carlos Sainz Jr. lesz.

A Vettel távozásáról szóló hivatalos közlemény előtt a 2018-ban visszavonult Fernando Alonso beszélt elismerően honfitársáról s jósolt nagy jövőt neki – egy ferraris szerződés mindenképpen óriási löketet adhatna pályafutásának.

„Carlos nagyszerűen teljesít, és ezt nem csak 2019-ben bizonyította. Tavaly az egész csapat kitűnő munkát végzett, Carlos pedig jó helyen volt jó időben. Azonban már a kezdetekkor, a Toro Rossónál is remekelt. Max Verstappen csapattársaként kezdett, aztán a Renault-nál megkapta Nico Hülkenberget is, szóval mindig kemény ellenfelei voltak, ő pedig mindig nagyon versenyképes volt. Ez jó Spanyolországnak és a sportnak is. Úgy hiszem, Carlos előtt nagy jövő áll" – nyilatkozta a kétszeres világbajnok a Sky Sports F1-nek.

Az idősebbik Sainz nem mondott semmi konkrétumot, azonban azt elismerte, fia körül felgyorsultak az események.

Egyelőre nem mondhatok sokat, senkit sem szeretnék félrevezetni. Határozottan felgyorsultak az események, és a csapatok nem fognak várni az idény kezdetéig, hiszen az sem biztos, hogy lesz az idén verseny. Az igaz, hogy jól érzi magát a jelenlegi helyén, azonban az is igaz, hogy nagy a mozgolódás. Szeretném azt hinni, hogy előbb vagy utóbb rendeződnek a dolgok, hiszen még két hónapon keresztül nem maradhatunk csak a pletykák szintjén. Fogadják el, hogy nem mondhatok ennél többet, mert ez elég kényes szituáció" – nyilatkozta a Movistar+-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik