F1: Rosberg szerint Vettel jövőre sem lesz világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 13:42
Nem a legszebb jövőt vázolta fel Nico Rosberg, 2016 világbajnoka Sebastian Vettel és a Ferrari számára. A német ugyanis úgy véli, hogy honfitársa hatalmas lehetőséget szalasztott el az idén, a következő szezonban pedig akár a mostaninál is erősebb lehet a Mercedes.

Bár a szezon nagy részében Sebastian Vettel állt az egyéni bajnoki tabella élén, néhány gyengébben sikerült verseny után Lewis Hamilton átvette a vezetést, előnyét folyamatosan növelni tudta, majd három futammal a szezon vége előtt biztossá tette negyedik világbajnoki címét.Sebastian Vettel állt az egyéni bajnoki tabella élén, néhány gyengébben sikerült verseny után Lewis Hamilton átvette a vezetést, előnyét folyamatosan növelni tudta, majd három futammal a szezon vége előtt biztossá tette negyedik világbajnoki címét.

Noha Vettel és a Ferrari számíthat arra, hogy jövőre vissza tudnak vágni, és sikerül megtörniük a Mercedes-dominanciát, a német istálló korábbi versenyzője, Nico Rosberg éppen ellenkezőleg látja.

„Nem hiszem, hogy Vettelnek jövőre jobb esélye lenne – vélekedik a tavalyi szezon végén visszavonult német. – Az idén hatalmas lehetősége volt arra, hogy megnyerje a bajnoki címet, a Mercedes azonban csapatként nagyon erős. Azt hiszem, hogy a különbség köztük és a Ferrari között még nagyobb lehet a következő idényben."

Rosberg szerint így nem marad más honfitársa számára, mint a remény, valamint az, hogy élni tud a Mercedes elszakasztott lehetőségeivel.

„Még a Mercedes is képes hibázni, Sebastian pedig reménykedhet abban, hogy ez sokszor elő fog fordulni, ő pedig olyankor jó helyen lesz jó időben” – mondta az egyszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik