F1: Rosberg szerint Bottas sokszor bosszanthatja Hamiltont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 16:06
null
Rosberg szerint több van Bottasban annál, mint amit eddig mutatott (Fotó: AFP)
Nico Rosberg szerint Valtteri Bottasban sokkal több van annál, mint amit az előző F1-es idényben mutatott. Az exversenyző úgy látja, ha Bottas jól kezdi a szezont, sokszor okozhat nehéz pillanatokat Lewis Hamilton számára. Rosberg továbbá Max Verstappenről és a világbajnoki címért folytatott csata felpezsdítéséről is elmondta a véleményét.  

 

Valtteri Bottas éppen a világbajnoki címe megszerzése után azonnal visszavonuló Nico Rosberget váltotta a Mercedesnél, legyőzni azonban az azóta ötszörös világbajnokká váló Lewis Hamiltont eddig jóval kevesebbszer tudta a németnél. A 2018-as szezonban mutatott teljesítménye viszont világbajnok elődje szerint nem tükrözi a finn valós képességeit.

„Valtteri sokkal jobb annál, mint amilyennek az utóbbi időben mutatta magát – mondta Rosberg. – Az új szezon kezdetével jó esélye lesz arra, hogy erősebb pozíciót alapozzon meg magának, és sokszor bosszantsa Lewist. Azt hiszem, hogy ez lehetséges, de ez mindig azon múlik, hogyan rajtol az idényben. Tavaly sokszor érte balszerencse, ám ha a szerencse az ő oldalán áll, és erősen kezd, egészen más helyzetbe kerülhet.”

Rosberg továbbá reménykedik abban, hogy a korábbiakkal ellentétben szorosabb lesz a mezőny 2019-ben, és különösen a Red Bull, valamint az annak vezéregyéniségévé váló Max Verstappen előrelépését várja leginkább.

„Az nagyon klassz lenne, és remélem, hogy összejön idén – vélekedik az expilóta arról, hogy Verstappen is beszállhat a vb-címért folytatott csatába. – Erre nagy esély is van, mert az autókat érintő szabályok sokat változtak, így mindenkinek a nulláról kell kezdenie. Eddig nagyon jól ment, de nem feltétlenül most kell változniuk a dolgoknak. Arra van szükség, hogy megújult csaták legyenek az élen, amiknek a végén a legjobb csapat nyerhet. Mostanában ez a Mercedes volt, viszont azt akarjuk, hogy ez kiegyenlítődjön, mert igazi akciót akarunk látni a pályán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik