F1: Robert Kubica autóba ül a Stájer Nagydíjon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.07. 17:34
null
A lengyel pilóta a barcelonai tesztek során már vezette a C39-est (Fotó: AFP)
Az Alfa Romeo a közösségi oldalain jelentette be, hogy a csapat tartalék versenyzője, Robert Kubica autóba ülhet a Stájer Nagydíj péntekjén.

 

Mint arról beszámoltunk, a Williams a pénteki első szabadedzésen egyik tartalék pilótáját, Jack Aitkent ülteti a volán mögé, a Formula–2-es versenyző George Russell helyét foglalhatja el a másfél órás tréning ideje alatt. Azonban nem a grove-i istálló lesz az egyetlen, amely a harmadik számú pilótáját alkalmazza: az Alfa Romeo kedden a közösségi oldalain tudatta, a pénteki gyakorláson Robert Kubicának ad lehetőséget – a lengyel Antonio Giovinazzit küldi a bokszfalra.

Már alig várom, hogy visszatérjek, főleg egy ilyen hosszú szünet után. A célom ugyanaz, mint mindig: a lehető legtöbb adatot gyűjteni és hasznos visszajelzést adni a mérnököknek. A mostani nagydíj eléggé új élmény lesz mindenki számára, hiszen alig pár nap eltéréssel ugyanazon a pályán versenyezhet a mezőny, szóval minden az előző hétvégén megszerzett adatok finomításáról, illetve a változtatások kielemzéséről fog szólni" – áll a pilóta közleményében.

A Stájer Nagydíj első szabadedzését pénteken 11 órakor tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik