F1: Räikkönen és Verstappen nem kért a tesztelésből

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 11:08
null
Verstappen szerint elég lesz néhány kör a visszarázódáshoz (Fotó: AFP)
Számos csapat úgy döntött, tesztel a 2020-as F1-es idényrajt előtt, a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen és az Alfa Romeo finnje, Kimi Räikkönen azonban egyáltalán nem bánja, hogy nem tud pályára hajtani.

 

Legutóbb az Alpha Tauri és a Renault jelentette be, hogy privát tesztet tart a július 5-i Osztrák Nagydíj előtt. Előbbi gárda a Racing Pointhoz hasonlóan egy filmforgatási nap keretein belül járatja be idei autóját június 24-én Imolában, míg utóbbi a Mercedeshez és a Ferrarihoz csatlakozva a 2018-as konstrukcióját viszi újra pályára június 16-án és 17-én. A franciák tehát az értesülésekkel ellentétben tesztelnek, méghozzá az idénynyitó helyszínén.

Sajtóhírek szerint az enstone-iaka McLarennek és a Red Bullnak nem biztosítanak erőforrást, így a brit és az osztrák alakulat nem tud gyakorolni a nyitó hétvége előtt. A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen viszont nem bánkódik a kihagyott lehetőség miatt, szerinte nincs semmi értelme ezeknek a teszteknek.

Egy régebbi autóval kellene futni, ráadásul nem is olyan gumikkal, amelyeket a versenyhétvégéken használunk. Úgy döntöttem, hogy inkább kihagyom. Szerintem elég lesz megtenni három-négy kört Spielbergben, és vissza is rázódunk. Egyébként is lesz bőven időnk ott gyakorolni. Sok ideje versenyzünk már, ez a három-négy hónap kihagyás nem fog semmit jelenteni" – magyarázta, s a hollanddal egyetért a mezőny rangidős versenyzője, Kimi Räikkönen is, aki a virtuális futamokat is kerülte a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben.

Sokat edzettem és sportoltam, aktívan töltöttem a szünetet. Minden télen ugyanez a helyet, annyi, hogy most egy kicsit hosszabb ideig voltunk távol a versenyzéstől, de nem hiszem, hogy ez bármi különbséget jelentene"– mondta a finn.

A hollanddal és a finnel ellentétben Antonio Giovinazzi úgy vélekedik, hogy a hosszú kihagyás után húzós lesz a visszatérés, s a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is elmondta, hogy elkerülhetetlen a berozsdásodás, pontosan ezért sokat segített neki a silverstone-i gyakorlás.

A mezőny legutóbb a december 1-jei abu-dzabi zárófutamon autózott versenykörülmények között, vagyis a július 5-i rajtig összesen 217 nap telik el – a Formula–1 történetében ez a harmadik leghosszabb szünet két idény között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik