F1: Räikkönen egymás után két futamon döntött rekordot

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.17. 11:39
null
Kimi Räikkönen ma már azzal dönt rekordokat, hogy végigmegy a versenyeken (Fotó: AFP)
Egymás után a második Formula–1-es futamán döntött rekordot Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn pilótája.

A 40 esztendős Räikkönen egy hete Silverstone-ban Michael Schumacher csúcsát adta át a múltnak azzal, hogy 16 845-re emelte karrierje versenykörülmények között megtett köreinek számát, ezzel hússzal túlnőtte a hétszeres világbajnok teljesítményét.

A Spanyol Nagydíjon a versenyeken megtett kilométerek tekintetében jutott el 83 978-ig, amivel a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso rekordját (83 846) döntötte meg.

Montmelóban Lewis Hamilton is rekordot döntött, 156. dobogós helyezésével maga mögött hagyta Michael Schumachert, aki karrierje során 155 alkalommal állhatott dobogón.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel hetedik lett Barcelonában, ezzel pályafutása során már több mint 3000 világbajnoki pontot gyűjtött, ami eddig csak Hamiltonnak sikerült.

A harmadik Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője karrierje 50. dobogós helyezését érte el, és csak eggyel marad el honfitársától, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinentől.

A második Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája sorozatban ötödször állt fel a dobogóra, míg a monacói Charles Leclerc-nek ez volt az első ferraris versenye, amelyet műszaki hiba miatt kellett feladnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik