F1: Ricciardo újabb jelét adta annak, hogy távozna a Red Bulltól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 15:43
null
Ricciardo nem bánja, hogy Verstappen kikerült a Mercedes és a Ferrari radarjából (Fotó: AFP)
Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője cáfolta, hogy rosszul érintené őt csapattársa, Max Verstappen szerződéshosszabbítása. Sőt, valójában örül annak, hogy eggyel kevesebb ellenféllel kell megküzdenie egy Mercedes- vagy Ferrari-ülésért.

Daniel Ricciardo egyre több nyilatkozata sugallja azt, hogy már azon dolgozik, mikor hagyhatja el a Red Bullt a másik két topcsapat valamelyikének kedvéért. Ezen Christian Horner Max Verstappenről tett elismerő nyilatkozata sem segített, ahogy az sem, hogy Ricciardo kijelentette: a közeljövőben összemérné magát a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Nemrégiben az is szóba került, hogy a tény, miszerint a Red Bull szerződést hosszabbított Verstappennel három évre, több szempontból is rosszul érinti Ricciardót. Az ausztrál viszont ezt most cáfolta. Igaz, azt is hozzátette, hogy csapattársa Red Bull iránti elkötelezettsége jól jön neki.

„Nem hiszem, hogy ez bármi miatt is bántana engem – utalt az ötszörös futamgyőztes a szerződéshosszabbításra. – Sőt, kissé megkönnyítette a helyemet. Ha Max a Ferrari vagy a Mercedes radarján volt, akkor ezzel csak eltűnt az útból egy lehetséges ellenfél. Emellett persze a Red Bull is kifejtette, mennyire meg szeretné tartani a párosunkat. Nekem viszont okosnak kell lennem, és nem szabad elkapkodnom semmit.”

Bár az ausztrál nem akar azzal foglalkozni, hogy csapata talán Verstappent favorizálja, tudja, hogy van, ami valóban emellett szól.

„Egészen mostanáig egyenlően kezelt minket a csapat. Azonban megpróbálok nem gondolni erre, mert nem akarok olyan gondolatokat elültetni a fejemben, amelyek talán nem is léteznek. Viszont ha a Red Bullnak sikerülne minden idők legfiatalabb világbajnokává tenni Maxot, az a márka számára hatalmas dolog lenne. Ebből a szempontból megértem a felvetést” – ismerte be Ricciardo.

„Azt gondolom-e, hogy a csapat Maxot segítené, engem pedig nem? Nem igazán. Főleg most, hogy 2013 óta nem nyertünk világbajnokságot. Örülnek, bármelyikünk is nyer.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik