F1: Ricciardo új szerződését hamarosan bejelenthetik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.02. 14:08
null
Az elképzelések szerint 2020-ig biztosan marad a Red Bullnál (Fotó: Földi Imre)
A Formula–1-es Red Bull istálló ausztrál pilótája elárulta, hamarosan hivatalosan is bejelentésre kerülhet új szerződése az osztrák istállónál.

Daniel Ricciardo szerződése az idény végén lejár a Red Bullnál. Az elmúlt időszakban az ausztrál többször is kacérkodott a gondolattal, hogy elhagyja istállóját és a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez csatlakozik – minden jel arra utal azonban, hogy végül is marad a Red Bullnál.

„Egy kis finomhangolás még kell egy-két helyen a szerződésbe, de alapjaiban és nagyságrendileg mindenben megállapodtunk. Azt még nem tudom, hogy a nyári szünetben vagy majd csak a Belga Nagydíj alatt jelentjük be hivatalosan” – idézte Ricciardót az autosport.com.

Noha a felek szerették volna már a Magyar Nagydíj során bejelenteni a szerződés meghosszabbítását, ez végül az elhúzódó tárgyalások miatt nem történt meg – úgy tudni, nem a pilóta fizetése, hanem a szerződés hossza képezi vita tárgyát a felek között.

„Az elsődleges célom, hogy olyan autót kapjak, amellyel a világbajnoki címért harcolhatok. Úgy érzem, már bizonyítottam, hogy képes vagyok erre” – jelentette ki Ricciardo, aki a hírek szerint két évre szóló szerződést írhat alá, így a 2021-es szabályok bevezetésekor rugalmas maradhat, és könnyebben válthat csapatot, ha úgy alakul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik