F1: Ricciardo nem bánta meg, hogy távozott a Red Bulltól

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 14:12
null
Ricciardo (balra) nem bánta meg a csapatváltást (Fotó: AFP)
Daniel Ricciardo a 2018-as F1-es idény végén intett búcsút a Red Bullnak, és igazolt a Renault-hoz. Míg a „vörös bikák” győzelmet arattak Ausztriában, a francia alakulat nem hozza a várt eredményeket, így sokszor szegezik az ausztrálnak a kérdést, hogy nem bánta-e meg a váltást. Ricciardo azonban elégedett a döntésével, és elmondta, miért nem lenne előrébb az osztrák csapattal.

 

Daniel Ricciardo 100 versenyt teljesített a Red Bull-lal, ez alatt az időszak alatt 3-szor szerezte meg a pole pozíciót, 29-szer állhatott fel a dobogóra és 7-szer aratott győzelmet, miközben csapaton belül legyőzte Sebastian Vettelt is 2014-ben. Max Verstappen mellett azonban egyre inkább a háttérbe szorult, mígnem nagyobb meglepetésre a 2018-as Magyar Nagydíj után bejelentette, elhagyja a „vörös bikákat", és a Renault-nál folytatja.

64. NÉMET NAGYDÍJ
JÚLIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 28., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj

Sok szakértő bírálta az ausztrál döntését, a Renault ráadásul magához képest is alulteljesít a 2019-es idényben. Az eddig a középmezőnyt magasan vezető gárda ugyanis előfordult, hogy az időmérő első szakaszából sem jutott tovább, miközben már most 21 pont a lemaradás a negyedik McLaren mögött a konstruktőri bajnokságban.

A Red Bull eközben megszakította Ausztriában a Mercedes győzelmi sorozatát és Verstappen már 3-szor állhatott fel a dobogóra. A két csapat közötti teljesítmény kapcsán legutóbb a Brit Nagydíj után szegezték Ricciardónak a kérdést, nem bánja-e, hogy a Renault-hoz igazolt.

„Az emberek sokszor odajönnek hozzám és azt mondják nekem, hogy nézzem meg Maxot, ott áll a pódiumon, miközben nekem esélyem sincs még a közelébe sem érni. Azonban tudjátok mit? Nem a Red Bull ellen mondom, de ugyanott tartanak, mint 5 éve. Tavaly már 3 győzelemnél tartottak az idénynek ebben a szakaszában, míg idén csak nemrég szerezték meg az elsőt" – mutatott rá az ausztrál versenyző.

„Szóval nem lennék jobb helyzetben, ha a Red Bullnál maradtam volna. Hacsak nem vagy a Mercedes versenyzője, nem lehetsz teljesen elégedett, hiszen a Mercedes dominál. Egyáltalán nem bánom, hogy a Renault-hoz igazoltam" – jelentette ki, majd meg is indokolta, miért érez így.

„ Az eredmények egyelőre nem jók, azonban elégedett vagyok a csapattal és azzal, amit itt látok. Ami pedig a legfontosabb, elégedett vagyok magammal és azzal is, ahogy a mérnökökkel közösen haladunk" – tette hozzá az egyéni vb-összetett 10. helyén álló Ricciardo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik