F1: Ricciardo Hamilton miatt hagyhatja ott a Red Bullt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 09:40
Daniel Ricciardo szerződése a szezon végén lejár a Red Bullnál, és annak meghosszabbítása előtt sorra veszi a lehetőségeket. Legutóbb a McLaren tett neki elgondolkodtató ajánlatot, azonban az összegen kívül van más motiváció is, ami a wokingiakhoz terelheti: Lewis Hamilton példája.

Ricciardo sok csapat közül választhat (Fotó: AFP)
Ricciardo sok csapat közül választhat (Fotó: AFP)
Ricciardo sok csapat közül választhat (Fotó: AFP)

 

A Red Bull jövőre már a Honda erőforrásait használja, és a japán motorgyártó elmúlt években mutatott sikertelen szereplése több szakértő szerint is még inkább arra sarkallhatja Daniel Ricciardót, hogy ne hosszabbítsa meg a szerződését a Red Bull-lal.

Legutóbb a McLaren jelentkezett be hivatalosan az ausztrálért, akiért hétről hétre magasabb összeget ajánl, miközben már most évi 20 millió dollárról szólnak a hírek. Ez önmagában is elgondolkodtató, hiszen ezzel nagyjából megháromszorozhatja a jelenlegi keresetét, viszont a pénz mellett van egy ennél is fontosabb hajtóerő, ami a váltásra késztetheti: Hamilton sikertörténete a Mercedesszel.

59. FRANCIA NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:32.231
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:32.539
SZOMBAT
13.00–14.00: 3. szabadedzés
16.00–17.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
16.10: a verseny (53 kör, 309.626 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 1., 15.10:Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj
Július 22., 15.10:Német Nagydíj

A brit 2012-ben hagyta ott a nevelőcsapatát, a McLarent, és szerződött a Mercedeshez a visszavonuló Michael Schumacher helyére. Hamilton akkor rengeteg kritikát kapott, sokan úgy vélték, karrierje legnagyobb ballépését követte el, hiszen a győztes McLarent a döcögő és a konstruktőri bajnokságban akkor még csak az ötödik helyet elfoglaló Mercedesre cserélte.

Az élet azonban nem a kritikusokat igazolta, ugyanis a brit azóta – számtalan rekordot megdöntve – 48 pole pozíciót és 43 győzelmet jegyzett, miközben a McLarennel megkaparintott egy bajnoki címe mellé további hármat zsebelt be, és jelenleg is harcban áll az ötödikért.

Ricciardo most egy ehhez hasonló álom megvalósulásáról ábrándozik, ezért több istálló ajánlatát is fontolóra veszi.

„Van egy bizonyos szempont, ami vonzóvá teszi, így nem jelenthetem ki azt, hogy egyáltalán nem érdekel a McLaren megkeresése. Valószínűleg arról van szó, amit Lewis véghezvitt a Mercedesszel” – vallotta be, és azt is elmondta, hogy melyik két istálló jöhet így a leginkább képbe.

A McLaren és a Renault még nem tart ott, ahol tartania kellene, azonban ez változhat? Talán. Ennek a gondolatnak van némi vonzereje. Nem azt mondom, hogy pillanatnyilag a listám élén szerepelnek, viszont elszalasztani sem akarom a lehetőséget.”

„Emellett viszont fontos, hogy óvatos legyek, mivel nem akarok egyetlen hidat sem felégetni magam mögött, mert sosem tudhatod, milyen irányba halad a sport. Ha otthagynám a Red Bullt, akkor sosem illetném kritikákkal, hiszen eléggé jól éreztem magamat velük az elmúlt években.”

„Az a két csapat tehát még nincs abban a pozícióban, de egy-három éven belül akár lehet. Sosem tudhatod. Mindenesetre Lewis eléggé jól választott. Hogy ez csupán szerencse volt-e, azt én nem tudhatom, viszont az biztos, hogy ő megmondta, ez fog történni, és bejött neki. Lehet, csak fantázia az egész, de legalább van valamilyen apró bizonyíték arra, hogy ez akár újra megtörténhet” – zárta a gondolatait az egyéni kiírás negyedik helyezettje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik